Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стойнев: Икономиката не може да бъде разглеждана отделно от енергетиката!

Стойнев: Икономиката не може да бъде разглеждана отделно от енергетиката!

Това заяви на срещата си с икономически съветници от Белия дом министърът на икономиката и енергетиката. Срещата е част от посещението на Стойнев в САЩ. Целта на визитата е обсъждането на различни теми, свързани с енергетиката и бъдещите икономически отношения между двете страни, припомня PoligrafF.

Това заяви на срещата си сикономически съветници от Белия дом министърът на икономиката и енергетиката.Срещата е част от посещението на Стойнев в САЩ. Целта на визитата е обсъжданетона различни теми, свързани с енергетиката и бъдещите икономически отношениямежду двете страни, припомня PoligrafF.

„Държим да гарантираме стабилност на енергийната нисистема в дългосрочен план, трябва да гледаме десетилетия наред. Това означавапърво да имаме много ясен анализ какви мощности ще се нуждае страната ни след20 години и да сме готови с мерки за компенсиране и на второ място дасъсредоточим усилия за диверсифициране на енергийните доставки на страната,“ допълниоще Министър Стойнев.

Представителите на Съвета за национална сигурност потвърдихажеланието на САЩ контактите между двете страни в политически, икономически иинвестиционен план да се задълбочат.

„Енергийният сектор може да бъде фактор, който даподпомогне растежа на икономиката“ – заяви Роберт Айчърд от Държавния департамент наСАЩ  по време на разговорите си сминистър Стойнев. Драгомир Стойнев подчерта усилията на страната ни зафинансовото стабилизиране на сектора и на държавните компании в енергетиката –фактори, които ще отворят възможността за устойчиво партньорство с потенциалниинвеститори, включително и американски.  

По-рано на среща в Департамента по търговия, Кенет Хайт– вице-секретар по международна търговия, подчерта, че интересът за издигане наикономическото сътрудничество между САЩ и България на по-високо ниво е общ.

От Департамента по търговия подчертаха,че трябва да се положат сериозни усилия за представяне на България катотуристическа дестинация на американския пазар. Разработването на възможности,които да отговорят  на растящия интересна американските туристи, ще бъде една от конкретните задачи, по която щеработят Министерството на икономиката и Департаментът по търговия на САЩ.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега