Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Столичен геймплей програмист ще бъде един от специалните гости на Burgas Game Jam 4

Столичен геймплей програмист ще бъде един от специалните гости на Burgas Game Jam 4

Тази година мега събитието Global Game Jam празнува своя 10-годишен юбилей.

Столичен геймплей програмист ще бъде един от специалните гости на Burgas Game Jam 4. Четвъртото издание на глобалната инициатива в крайморския град ще се проведе в последния уикенд на месец януари и ще включва три дни на гейм емоции, интригуващи лекции и впечатляващи награди.

Онлайн записването за участие вече започна, а началото на събитието ще бъде дадено на 26 януари от 14:00 часа в Експозиционен център "Флора". Непрофесионалните отбори ще имат възможност да приложат на практика креативността си и сами да създадат уникална компютърна или настолна игра.

Тази година мега събитието Global Game Jam празнува своя 10-годишен юбилей и бележи рекорд от цели 100 страни от цял свят. Бургас, като един от градовете - центрове на българската крафт бира, ще отбележи празника с пиво и апетитна пица. По традиция, преди началото на хакатона ще има сесия открити лекции, изнесени от топ експерти в гейм и уеб индустрията.

Организаторите поднасят една от големите си изненади тази година. Гост-лектор на събитието ще бъде геймплей програмист от софийския екип на гиганта Ubisoft. Името му е Радослав Рачев и той ще разкаже за алгоритмите на поведение на персонажите в игрите. Вторият лектор, Борислав Станимиров, разработва видео игри в CHOBOLABS и ще разкаже "Какво има в един game engine?". Той е C++ програмист от над 10 години, през които е разработвал игри за мобилни устройства в Epic Devs и Gameloft.

Като допълнение на цялото изживяване, всички джамъри ще имат достъп до безплатни ресурси и учебни материали, предоставени от световната платформа за разработване на игри Unity. Участниците отново ще разполагат с най-новите технологии в областта на игрите - Tobii Eye tracker - иновация, позволяваща изцяло ново гейм изживяване, благодарение на което може да се навигира в играта чрез движението на очите.

За втора поредна година Burgas Game Jam e еко събитие, в което няма да се използва бутилирана в пластмасови бутилки водa. За целта участниците ще могат да използват предоставените филтърни кани за вода. За да подкрепи зелената кауза, всеки може да носи на място и своята любима чаша от вкьщи. Въпреки че инициативата няма състезателен характер, и тази година на джамърите ще бъдат раздадени страхотни награди.

Участието в Burgas Game Jam е напълно безплатно. Не е необходимо и играчите да притежават опит в разработването на игри или професионално да се занимават с информационни технологии. Условията на своеобразния маратон допускат "геймъри" с разнообразни знания и умения. Всеки може да допринесе към създаването на концепцията, правилата, сценария или дизайна на играта.

Екипите се сформират на място от напълно непознати хора. Няма ограничения във вида на играта. Тя може да бъде компютърна, настолна или улична, но задължително трябва да се вписва в определена тема, която всички отбори от целия свят ще научат на 26 януари, петък, в 17:00 часа. След съобщаването на темата, отборите имат два дни (48 часа) да създадат игра, която ще стане част от историята.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега