Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Столични лекарки извършиха пет кръвопреливания на бебе, преди да се роди

Столични лекарки извършиха пет кръвопреливания на бебе, преди да се роди

Днес малкият Кристомир вече е на два месеца и половина и се радва на обичта на семейството си. От благодарност към медиците и кръводарителите, майка му отправи благодарност чрез писмо, писано от нея, но от името на детето й.

Столични лекарки извършиха пет кръвопреливания на бебе, преди да се роди. Днес малкият Кристомир вече е на два месеца и половина и се радва на обичта на семейството си. От благодарност към медиците и кръводарителите, майка му отправи благодарност чрез писмо, писано от нея, но от името на детето й.

Лекарките са д-р Кристина Чачева и д-р Марина Михова. Вероятно ги помните от декември м.г., когато двете станаха известни с първата успешна операция на неродено дете. Тогава екипът спаси живота на Християна, която събираше течност в белия си дроб.

Сега герой на деня е малкият Кристомир - кръстен на двете си лекарки. Преди няколко месеца те се обърнаха към потребителите в интернет с призив за спешно даряване на кръв. Стотици се отзоваха. В момента, във вените му тече кръвта на "13 ангела", както се изразява майката - Дарина Спасова.

По време на рутинен преглед се оказва, че бебето е с положителен резус фактор, а майката е с кръвна група 0 отрицателна, разказва Нова телевизия. В такива случаи тялото на жената припознава плода като чуждо тяло и го атакува. Съветът на медиците обикновено е да се предизвика преждевременно раждане. А надежда за живота на детето няма.

И двете лекарки, извършили операцията, са специализирали в Германия, но работят у нас. За да помогнат на родителите да се справят финансово със скъпите процедури, двете млади жени се отказват от хонорарите си.

Иновативният подход дава шанс на Дарина да доизноси детето и то да се роди нормално. Което се и случва - на 12-и май, в 34-ата седмица. Сега семейството е отново в родния Разград, но благодарността им достига всяко кътче на страната, където са 13-имата кръводарители и двете лекарки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега