Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стопани и кинолози събират подписки срещу закона за намордниците

Стопани и кинолози събират подписки срещу закона за намордниците

Общото мнение е, че намордниците са опасни за кучетата, особено през лятото.

Не една, а две петиции се събират в интернет срещу промените в Закона за ветеринаромедицинска дейност, които задължиха стопаните на кучета над 5 кг. да ги разхождат само с намордник. Против измененията се обявиха както собствениците на четириноги, така и ветеринари и кинолози от цялата страна.

Първата подписка вече набра популярност, като от 3 юли досега е събрала над 13 000 подписа. Тя е организирана от Български Обединен Киноложки Съюз. Втората е от 6-и юли и е от името на собственици на домашни кучета.

Ето какво гласи апелът към петицията:

Ние, собствениците на домашни кучета сме категорично против измененията, които искате да наложите в този закон:
1. Кучетата не могат да бъдат с намордник, защото това застрашава техния живот и води до смъртни случаи, особено при нашия климат. Уведомяваме Ви, че кучетата се охлаждат най-вече през устата.
2. Искаме кучетата да могат да се разхождат в отредените от кметовете по общини места, но не и само в обособените (оградени), тъй като в София има само няколко, а за цяла България такива изобщо няма.
3. Не приемаме формулировката агресивни кучета, тъй като тя е много обща и лишена от логика. Кой е този експерт, който може със сигурност да определи кое куче е наистина агресивно и кое не е?

Ние смятаме, че бедният български народ е достатъчно разделен, за да го делим и на обичащи и мразещи животните. Вече има нападнати собственици на кучета от агресивни (забележете без кавички) хора, ненавиждащи животните.

Междувременно, стопани от цялата страна заляха социалните мрежи със снимки на любимците си, придружени с #БЕЗНАМОРДНИК. Повечето обясняват, че съществуват породи, които по начало не проявяват агресия, а ако куче нападне, обикновено причината се корени в стопанина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега