Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стотици бургазлии скандираха: "EVN - ауфидерзейн"

Стотици бургазлии скандираха: "EVN - ауфидерзейн"

Близо 500 бургазлии скандираха в един глас „EVN – ауфидерзейн” и призоваха електроразпределителното дружество да се коригира, в противен случай се заканиха протестът да стане ежеседмичен. На днешния протест излязоха млади и стари, обединени от гнева си към монополистите и получените двойно и тройно по-високи сметки за ток.

Близо 500 бургазлии скандираха в един глас „EVN – ауфидерзейн” и призоваха електроразпределителното дружество да се коригира, в противен случай се заканиха протестът да стане ежеседмичен. На днешния протест излязоха млади и стари, обединени от гнева си към монополистите и получените двойно и тройно по-високи сметки за ток.    

„Ограбиха ни, ограбиха ни… това не е България! В Турция питат един българин къде е България, ей там, казва - в тъмното”, коментира пенсионерът Йордан Динев. Пред репортер на „PoligrafF” той се оплака с двойно по-висока сметка за ток. Обикновено със съпругата му плащали между 38-45 лева, а последната сметка била за над 90 лева.  

„Да дойде Бойко да плаща сметките на хората. Управляващите разрешиха на електроразпределителните дружества да ни унищожат… Двамата с жена ми сме с пенсии по 150 лева, плащаме половината за лекарства, защото от тези мошеници мръсни вдигнахме кръвно, заболяхме от рак…няма оправия”, каза през сълзи дядо Данчо.  

Другият ужилен с двойно по-висока сметка за ток е Диян Димитров. Младият бургазлия сподели че вместо обичайните 80 лева, този месец е трябвало да плати 180 лева ток. „Този месец идва сметка за 180 лева ток, със 100 лева повече от обикновено. Безработен съм… само жена ми работи и взима 300-400 лева и сега като платя тока 200 лева, дете имам - 55 лева градина, майка ми е възрастна жена и нея гледаме и какво остава за храна? Тук няма държава… и за ГЕРБ гласувах, обаче файда нямаме от тези, просто всичките са навързани като свински черва горе в тоя скапан парламент, всички трябва да се махат. Никой нищо не става от тези!”, коментира Диян.  

Да протестира днес бе излязла и баба Мария. Обикновено възрастната жена плащалa по 10 лева за ток, а този месец платила 12 лева. Ще си кажете, че разликата не е голяма, но мъка и гняв се четяха в очите на жената. Баба Мария се закле в децата си и в името на родината си, че от 8 години живее на студено, как ли… това само тя си знае. Възрастната бургазлийка бе взела със себе си стария електромер, а на картон бе написала своя призив „… Не лъже… искаме си го”, като допълни че с новите и модерни електромери се правят всякакви шашми.         

Друга бургазлийка се оплака от неприятна изненада, а именно сметка от 480 лева. Жената бе категорична, че ще подаде жалба още в понеделник и ще се бори до последно, за да не се налага да плаща за нещо, което не е сигурна, че е е потребила. „Казват че е заради празниците, оправдават се и с по-дълъг отчетен период, ами не съм убедена че това е причината. Цялото семейство 10 дни по празните бяхме в чужбина, как така от 200 лева средно потребление сме скочили на 480, има нещо гнило”, каза Василка Друмева.  

Още една бургазлийка изрази песимизъм, че дори и днес да има толкова хора няма кой да чуе народа. По думите ѝ „всеки гледа да си вземе по-голямото ДДС от правителството и оттам нататък спасяваме се кой както може, ако въобще можем да се спасим”.

„Сутринта по една от медиите гледам небезизвестния професор Божидар Димитров, който констатира, че тройно по-висока му е сметката за тока, и казва че това е картелно споразумение. Добре, той е политик, значи и те са наясно, че нещата не са както трябва да бъдат… не е нормално да имаме 200% увеличение на тока. Ние се събираме тук, но кой слуша народа”, коментира още Лазарина Великова.  

Протестът бе организиран от Национален инициативен комитет в София в съорганизаторство с Движение „Антимафия”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега