Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стоян Царев: Кадри за бизнеса чрез промяна в образователната система

Стоян Царев: Кадри за бизнеса чрез промяна в образователната система

Царев посочва, че той винаги е бил в частния сектор, без да разчита на държавна или общинска помощ. И като такъв се сблъсква в последните години с крещящия недостиг на кадри.

Бизнесът и в частност производството от години страда от липсата на подготвени кадри, а проблемът ще се задълбочава все повече и повече. Тезата, с която сигурно всички ще се съгласят, е на Стоян Царев - кандидат за народен представител от листата на коалиция “Продължаваме промяната”, който е под номер 106 в бюлетина 25. 

Царев посочва, че той винаги е бил в частния сектор, без да разчита на държавна или общинска помощ. И като такъв се сблъсква в последните години с крещящия недостиг на кадри. “През последното десетилетие се занимавам с производство. Това е една от тежките сфери на икономиката, не е лесно да се работи в нея. Но от няколко години нещата станаха още по-трудни. Имаме много голяма липса на кадри, а това е основният проблем в производството”, казва Стоян Царев. 


Решението, до което стига след разговори със свои колеги от бизнеса, е промяна в работата на професионалните гимназии. “Децата, които са в професионални гимназии, да  учат теория до 10-ти клас. А последните две години обучението им да е специализирано. Да се профилират в тази област, в която смятат да работят в бъдеще”, пояснява кандидатът от коалиция “Продължаваме промяната”. 

Освен това трябва да се въведат стажантски програми, смята Царев. Те ще позволят на бизнеса да наеме тези деца и да ги обучи “на терен”. Това ще доведе до излизането на завършени, обучени в практически умения специалисти, които могат да стартират работа на конкурентни заплати. “Тук е редно държавата или общините да поемат поне частично разходите по тези стажантски програми, за да не товарим фирмите”, коментира Стоян Царев. 

При реализирането на тази идея неминуемо ще се увеличи производството, което ще повиши нивото на икономиката ни, посочва Стоян Царев, който е под номер 106 в листата на коалиция “Продължаваме промяната”. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*Политическа реклама
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега