Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стоян Василев: Не мога да остана безучастен! Време е да променим системата!

Стоян Василев: Не мога да остана безучастен! Време е да променим системата!

На въпрос какво го мотивира да се кандидатира за кмет на една от най-атрактивните морски общини, Василев споделя, че причините са комплексни – като се почне от проблемите, неглижирани и влачени с десетилетия, захвърлени без решение или дори без идея за решение и се стигне до личния мотив, че предците му са едни от основателите на морския град.

Системата не харесва хора като мен - мислещи, независими, работещи и дръзки в преследване на целите си. Време е именно ние да променим системата. Това коментира кандидатът за кмет на ПП "МИР" за предстоящите местни избори Стоян Василев.

Според него кметът на община Приморско трябва да е от общността на местните хора. „Трябва да е човек,  познаващ в детайли населените места, история, икономика, нужди, поминък, жители, проблеми и най-важното възможностите, които има общината като цяло. Той трябва да познава хората и да ги приема такива каквито са, защото всички сме част от един цял, жив и дишащ организъм“.

Строителният предприемач, който от години активно участва в политическия живот на морската община, описва себе си като успял човек. „Животът ми е безспирна борба и работа. От 14-годишен съм започнал да се трудя от най-ниските нива на обслужващ персонал.  35 години на "терен", лице в лице с истинския бизнес, никога на бюро, никога като администратор на служба, с връзки. И днес мога със самочувствие да кажа, че въпреки системата, съм един успял човек. Личното мнение, което винаги съм имал, изразявал и отстоявал, никога не е било в моя полза. Моята прямота е моят голям проблем, но когато виждам пропуснатите възможности, некадърност, откровени далавери и всякакви гадости на управлението, които има родният ти град и общината като цяло, аз  не мога да остана безучастен и безмълвен, за да пазя облик или репутация!“, категоричен е Василев.  

На въпрос какво го мотивира да се кандидатира за кмет на една от най-атрактивните морски общини, Василев споделя, че причините са комплексни – като се почне от проблемите, неглижирани и влачени с десетилетия,  захвърлени без решение или дори без идея за решение и се стигне до  личния мотив, че предците му са едни от основателите на морския град.


Снимка: Пресслужба

„Аз съм местен човек и развивам своя бизнес именно в Приморско. Тук съм роден и израснал. Завършил съм и основното си образование в този град, след което продължих образованието си в Английската гимназия в Бургас, Колежа по туризъм, имам и магистратура в СУ,  специалност „Международен туризъм“. Използвам свободно  английски, руски и немски. Стопанисвам семеен хотел в Приморско. Повече от 30 години се занимавам и със строителство и ремонт на жилищни сгради. Последните пет години работя по няколко строителни проекта в скандинавски държави. Икономически съм независим, като всичко, което притежавам е резултат на много труд, лишения и натрупани умения. В месомелачката на частния бизнес съм рухвал, въздигал съм се, оцелявал и успявал. Защо е важно това, което казвам? Защото аз не завися от благоволението на политици, от хора с власт, от постове  и от което и да е управление, особено настоящето. Участието в местното самоуправление за мен бе нов етап на личностното ми развитие. То е логично следствие на личните ми постижения, като там видях възможност да бъда полезен преди всичко на моите съграждани. Причините да се включа в надпреварата за кмет на Община Приморско са много, но ще споделя онези, които истински ме мотивираха. През последните 4 години, като общински съветник в опозиция, видях истинските причини за забавянето, но точната дума е забравянето на развитието както на общинския център, така и на останалите населени места. Толкова проблеми, неглижирани и влачени с десетилетия, са захвърлени без решение или дори без идея за решение.  Загубите от нежеланието да се работи в правилната посока и пропуснатите възможности са огромни - всеки един жител на общината вече ги усеща и споделя. Вие казахте „атрактивна“.  Да, ние сме атрактивни,  но  засега само като човешки потенциал и като географско място, с многото възможности и дадености, но усещането, цялостната атмосферата и развитието на градовете и селата в общината  сякаш е замръзнало трагично преди 20 години. Имам и един много личен мотив. Моите предци са едни от основателите на града, с което много се гордея. Това ме задължава активно да участвам и вземам отношение за всичко  случващо се тук, в управлението и развитието на града, и общината“, коментира още Василев. 


Снимка: Пресслужба

По думите на Василев добрата конкуренция е основата за високото качество на крайния продукт.

„Поздравявам опонентите си и им желая искрено късмет. А ако успеят да спечелят честно, то аз им желая да постигнат прогрес в управлението на общината, защото това е смисълът на изборите. Радвам се, че от водещата политическа партия ГЕРБ проумяха вредността на многомандатния си кмет и издигнаха младо и образовано местно момче. За останалите кандидати бих казал, че споделяме много общи идеи и се надявам да водим една достойна, принципна и чиста надпревара в предстоящите избори. Едно от най-цивилизованите послания за почтена надпревара бе подписването на декларация, осъждаща регистрацията на стотици външни за общината избиратели, които за пореден път щяха да решат съдбата на града със своя избор. За съжаление, само ГЕРБ, странно, не се присъедини към тази обща декларация! Може да е неволен пропуск, липса на реакции, но те имат още време“, допълни Василев. 

На въпрос  защо смята, че той трябва да е следващият кмет на Община Приморско, Стоян Василев е категоричен „Защото мога, знам и съм готов! Надявам се, моята кандидатура да обедини всички  жители на общината, които са готови на смели и решителни действия за един по-добър живот, за всички ни. Вратата ми е широко отворена за всеки, който има идеи и желание да бъде част от сбъдването на нашите мечти, и смятам, че е време да направим нашата община едно по-добро място за живот и бизнес! Това е спасението и то е в ръцете ни. Защото заедно можем повече!“

PR публикация*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега