Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Студено морско течение погубило митрополит Кирил

Студено морско течение погубило митрополит Кирил

Слуховете за насилствена смърт на Варненския митрополит са абсолютна измислица. Кирил е починал от удавяне и по-точно от хипотермия – гмурнал се на дълбочина със силно студено морско течение.

Слуховете за насилствена смърт на Варненския митрополит са абсолютна измислица. Кирил е починал от удавяне и по-точно от хипотермия – гмурнал се на дълбочина със силно студено морско течение. Такава информация получил от Варна епископ Тихон – председател на катедралния храм "Св. Александър Невски", каза самият той пред bTV.  

Още във вторник разследващите инцидента с владиката отхвърлиха всякакви сценарии за насилствена смърт и потвърдиха като причина за кончината на духовника удавяне.

"Учудихме се много на случилото се, защото той бе добър плувец. Но ние, хората, винаги надценяваме себе си. Истината е, че като попадне на такова студено течение човек, мускулите му се вцепеняват и нито може да диша, нито да се движи", допълни духовникът.

Той определи покойния митрополит като "силно обичан и мразен" човек. "Произношението му беше доста неясно, но пък беше с ясни изказвания. По-добре е да си спомняме за него не за прескъпия му автомобил, който между другото не е нищо особено, а с грижите за младите наркомани в епархията му", коментира още Тихон.

Свещеникът поясни, че днес предстои избиране на временен наместник на Варненската и Великопреславска епархия. Светият синод трябва да подготви и избори на митрополит в тримесечен срок. "Тогава клирът ще избере двама епископи. Те ще бъдат представени на Светия синод и ще има канонически избор – от тези двамата", допълни Тихон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега