Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Студенти от 15 държави ще учат за лекари в Бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Студенти от 15 държави ще учат за лекари в Бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров"

За първи път в историята на града и висшето училище млади хора от цял свят ще учат „Медицина“. Учебната година беше открита тържествено в Аулата на Ректората с много гости.

Академичната 2023/2024 година за чуждестранни студенти в Бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров" започна с 50 бъдещи лекари от 15 държави. Новите студенти и жители на Бургас идват от Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Индия, Ирландия, Италия, Кипър, Киргизстан, Норвегия, Пакистан, Сирия, Тунис, Финландия и Шри Ланка. 

За първи път в историята на града и висшето училище млади хора от цял свят ще учат „Медицина“. Учебната година беше открита тържествено в Аулата на Ректората с много гости.

Посланикът на Индия н. пр. Санджай Рана лично поздрави студентите и ги поощри за избора им да учат в Бургас. В залата присъства и временно изпълняващата длъжността кмет на Община Бургас Йорданка Ананиева, зам.-кметът Красимир Стойчев, зам.-областният управител Красимир Крумов, директорът на филиала на Софийския университет проф. д-р Теодор Седларски, представители на болниците в Бургас и лекари. 


Снимка: Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

„Днес е първият ви ден в нашата Алма Матер, която тази година навърши 60 години. През всички тези десетилетия ние се стремим да предоставяме висококачествено образование. Нашите завършили студенти са реализирали своите знания по всички континенти, някои от тях са носители едни от най-значимите световни отличия за наука. Медицинският факултет е най-младия, но развитието му е скоростно, а авторитетът му расте в България и Европа“, каза на студентите ректорът на Университета проф. д-р Христо Бозов. 

„Бъдете истински граждани на света, уважавайте различията и насърчавайте разнообразието. Вие сте не само студенти, но и представители на Вашите държави и култури. Освен за добро образование, Бургас е чудесен град за живеене, за спорт, за култура. Наследете му се и го опознайте!“, каза още проф. Бозов. 

„За мен е чест да бъда част от първият випуск на англоезичното обучение по медицина в Бургаския държавен университет. Бургас е прекрасен, жив и много интересен град, който веднага харесваш. Обещаваме да бъдем активна част от академичния живот“. Това каза от името на студентите Мохамед от Великобритания и завърши на български език с: Напред! Науката е слънце, което във душите грей!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега