Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Оптимизъм ще има, ако резултатите са по-добри - тогава ултиматумите увисват /Видео/

Борисов: Оптимизъм ще има, ако резултатите са по-добри - тогава ултиматумите увисват /Видео/

"Като няма ротация, няма да има и правителство. Може би имат друг изход. Не можем до безкрай да слушаме ултиматуми. Станахме първи на изборите, дадохме мандата, съгласихме се на ротация. Сега те: "Ние ще казваме." Да видим", предупреди той ПП-ДБ. Но подчерта, че сега поне е ясно ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са евроатлантици и от другата страна са "другите, с президента".

"ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ГЕРБ. Съветвам ги най-приятелски. Нека да дойдат утре и да отхвърлим ветото на президента и да приемем още две точки". Това коментира лидерът на ГЕРБ, който пристигна в Бургас, за да закрие предизборната кампания на партията. Преди да влезе в препълнената зала на НХК, той отговори както на национални въпроси, така и по регионални пред журналистите.

"Отново държавата е разделена - от една страна президентската институция, от друга кабинетът, от трета - ние, четвърта - опозиция, пета - олигархията, която е доста силна. А на сградата на Народното събрание пише "Съединението прави силата", припомни Борисов.Той изрази възмущение, че в момента всички нервничат и поставят ултиматуми. 


"Като няма ротация, няма да има и правителство. Може би имат друг изход. Не можем до безкрай да слушаме ултиматуми. Станахме първи на изборите, дадохме мандата, съгласихме се на ротация. Сега те: "Ние ще казваме." Да видим", предупреди той ПП-ДБ. Но подчерта, че сега поне е ясно ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са евроатлантици и от другата страна са "другите, с президента".

Според него оптимизъм може да има, ако резултатите на ГЕРБ са по-добри. "Тогава ултиматумите увисват във въздуха. Иначе ще превърнете ОбС в това, което е държавата. Само от вас зависи, имате ден-два, говорете с приятелите си. Мобилизирайте се и ни дайте сила, за да направим нещо повече за вас", надъха той присъстващите в залата.Борисов подчерта, че с построяването на газопровода "Балкански поток" от неговото правителство България е получила възможността да печели от порядъка на 3 милиарда на година. "Ако ми кажете друго предприятие, което да е 100% държавно и 3 млрд. лева чисти. Всеки, който го е построил може да се похвали с него", каза Борисов и добави, че приветства действията на правителството.


"Когато навремето го построихме, за да не ни заобиколят. Дадохме на българския народ не само да печели, но и да влияе върху геополитическите събития на Балканите", заяви той.„Кой е искал от Нинова да става „златен пръст”? Утре с ПП-ДБ и ДПС имаме прекрасна възможност да отхвърлим ветото на президента”, каза още Борисов."Самите те казаха, че това е много важно за Плана за възстановяване, защо трябва да го отлагаме със седмици приемането му", добави той.


"Второ – това, което се разбрахме преди дни с премиера Денков, с Кирил  Петков, с Атанас Атанасов, беше, че трябва да се направи поправка в Закона за митниците, за да събират таксите. И хранилищата, които сега са монопол на "Лукойл", да бъде дадена възможност да се ползват и от другите продавачи на горива в България", каза Борисов.

"Към момента действа дерогация, а отвън на колонката 3,30 лева струва бензинът. Защо при евтиния уралски нефт, продължават от нашите джобове да изтичат толкова пари към дадената компания.Задоволяваме това, което днес каза Асен Василев, че работят активно с Митниците и НАП да уточнят колко пари рафинерията дължи на държавата. Важно е единствено корпоративния данък колко е, защото са пари на държавата. Когато изнасят горива, да си спомнят добре, че държавата им възстановява и ДДС, и акциз. Така, че не могат в едната графа да отчитат, че дават на държавата, а в другата да забравят, че взимат от държавата.", коментира лидерът на ГЕРБ.


Борисов заговори и за международната обстановка в момента. "Никога не сме по-близки до глобален военен конфликт от сега. Надявам се да намерят дипломатите разумно решение. В противен случай би било много лошо и за нас", каза той.


От своя страна кандидатът за кмет Димитър Николов коментира, че с екипа му са максималисти и се целят високо с мощни проекти за развитието на общината.

"По време  на тази предизборна кампания, ние запазихме добрия тон. Виждам млади и достойни попълнения в редиците на нашата партия. Ние, които сме от по-старото поколение, когато създавахме тази организация, можем да им предадем този опит, рутината и добрите практики в управлението на местната власт, на тези наши млади съмишленици. Благодаря на всички, участвали в кампанията. Поддържахме добрият тон, нямаше как да не бъдем заобиколени от компромати, но на компроматите мястото им е в съда и скоро ще се видим с всички тях поотделно. Нашият регион има нужда от мощни проекти, каквито са нашите. Ние сме максималисти, нашите цели са винаги високи. Целиш ли се ниско, ще уцелиш ниско. А ние се целим високо. Аз неизпълнен проект и ангажимент нямам. На 29 октомври съм убеден, че ще имаме повод да се поздравим", каза Димитър Николов.

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 26 октомври 2023 г.
--------

 

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 26 октомври 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега