Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СУ "Любен Каравелов"- Несебър тържествено отбеляза патронния си празник

СУ "Любен Каравелов"- Несебър тържествено отбеляза патронния си празник

Празничният ден продължи с вълнуващ концерт, препълнил залата на Артиум център в Новия Несебър

Днес най-голямото училище в общината отбеляза в аванс патронния си празник за 142-ри път, а също и 20 години профилирано училищно образование. Тържественото честване започна с поднасяне на венец пред барелефа на патрона му - видния български будител, писател и революционер, радетел за развитието на обществената мисъл през Възраждането Любен Каравелов, на когото принадлежат думите, че „когато се той [българският народ] … се освободи от своята простота и незнание, от своите стари суеверия и допотопни нрави, то той ще бъде свободен и духовно.”

Празничният ден продължи с вълнуващ концерт, препълнил залата на Артиум център в Новия Несебър. На тържественото честване присъстваха  кметът на Община Несебър Николай Димитров,  зам.-кметът Иван Гургов, ученици, родители и преподаватели.В словото си директорът на СУ „Любен Каравелов“ г-жа Зивилдиева заяви, че училището продължава мисията на своя патрон - „да образова и възпитава личности, които да станат пълноценни и достойни граждани на България и света“. И още: „Докосвайки се до този празник, ние се докосваме и до духа и магията на една традиция,  вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден. Такъв е и юбилеят, който отбелязваме днес – 20 години профилирано обучение в Средно училище „Любен Каравелов“.

В поздравителното си слово към присъстващите ученици, родители и преподаватели, кметът Николай Димитров изрази своята гордост, че е възпитаник на училището, което отбелязва днес своя патронен празник. Градоначалникът подчерта ролята на местната образователна институция за високото ниво на обучението и възпитанието на децата, видно от постиганите от учениците резултати. Той пожела на учителите здраве, упоритост,  воля и сила, за да продължат за изпълняват своята благородна мисия. Той не пропусна да подчертае, че Община Несебър няма да спре да работи за модернизиране на материално-техническата база на всички училища на своя територия. 

За началото  на  профилираното училищно образование и утвърждаването му в СУ „Любен Каравелов“ говори бившият директор на образователната институция Тодорка Желязкова.В празничната програма, изпъстрена със стихове, песни, музика, скечове и рецитали, взеха участие талантливи ученици от всички етапи на училищно образование  в СУ „Любен Каравелов“, някои от които участници в  клубове по занимания и интереси към училището, във ФГ „Незабравка“, в КТС „Несебър“, в  ООШИ- Несебър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега