Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сурови наказания за шофьорите и глоби за пияни пешеходци, искат от БСП

Сурови наказания за шофьорите и глоби за пияни пешеходци, искат от БСП

„Всички трябва да са равнопоставени на пътя, независимо дали са пешеходци, велосипедисти или водачи на МПС.“ Това заяви в ефира на BTV народният представител от парламентарна група на „Коалиция за България“ Татяна Буруджиева.

„Всички трябва да са равнопоставени напътя, независимо дали са пешеходци, велосипедисти или водачи на МПС.“ Товазаяви в ефира на BTV народният представител от парламентарна група на „Коалицияза България“ Татяна Буруджиева. По думите й, още през 2011 г. е подготвенастратегия на България, която включва необходимостта от промяна в Закона задвижение по пътищата и цялата нормативна уредба, защото там няма ред.

"19 са органите и институциите,които отговарят за контрола, наказанията и в крайна сметка всичко ебезконтролно. В самия закон не са ясно обособени както контролът, така инаказанието, състоянието на МПС-то, на инфраструктурата. Трябва да се раздели иобособи ясна структура на закона, за да може всеки един от нас да го познавапо-добре", категорична бе Буруджиева.

Според нея трябва да се създаде по-яснасистема от правила и съответстващите им наказания при нарушение. Буруджиевапоясни, че има няколко основни предложения за изменения в Закона за движение попътищата. Като първо тя посочи глобата за пиян пешеходец. Депутатът обачеподчерта, че става въпрос само за случаите, когато той е участвал в ПТП. Навъпрос, какъв ще е размерът на тази глоба, Буруджиева отговори, че имапринципен спор относно размера й, като има три модела, които ще бъдат обсъденина третата дискусия. Като пример за един от модели тя посочи гръцкия, който сеизразява във високи глоби.  Народният представител обаче заяви, че неподкрепя този модел.

Като друго предложение в закона тяпосочи там, където няма изградени велоалеи за велосипедистите, ако има такававъзможност, да се устроят зони за "успокоено движение". Буруджиевапоясни, че става въпрос за зони, където движението да е с до 30 км. в час икоито да бъдат използвани от велосипедистите, за да могат те да имат целитрасета. Тя допълни, че се предвижда и утежняване на режима за наказание приблъскане на пешеходец на пешеходна пътека.

Буруджиева покани всички желаещи давземат участие в дискусията по тази тема следващия понеделник от 13:00 ч. до15:00 ч. в зала "Изток" на Народното Събрание.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега