Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сухопътните войски отбелязват своя празник днес

Сухопътните войски отбелязват своя празник днес

Началото на традицията се слага през 1992 г. с решение на Министерския съвет и заповед на министъра на отбраната. 19 ноември е датата на победата при Сливница по време на Сръбско-българската война (1885 г.) - утвърждаващият момент за създаването на самостоятелен вид въоръжена сила в България.

Сухопътните войски отбелязват своя празник днес. Началото на традицията се слага през 1992 г. с решение на Министерския съвет и заповед на министъра на отбраната. 19 ноември е датата на победата при Сливница по време на Сръбско-българската война (1885 г.) - утвърждаващият момент за създаването на самостоятелен вид въоръжена сила в България. Сухопътните войски са най-многочислените сили на Българската армия.

По повод празника на 16 ноември личният състав от представители на сухопътните войски и военно-патриотичните съюзи взеха участие в традиционния поход „По стъпките на Сливнишките герои”. Те преминаха през местата, където през 1885 г. са били проведени боевете от Сливнишка епопея.

„От името на ръководството на Министерство на отбраната поздравявам личния състав на Сухопътните войски по случай техния празник. Благодаря им за упорития труд - всеки ден, изложени на изключително висок риск, особено при участието в мисии зад граница”, каза министърът на отбраната Аню Ангелов на 17 ноември, на тържественото събрание – концерт по повод празника.
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов също поздрави военнослужещите и цивилните служители от Сухопътните войски. „Искам да изразя моята благодарност към целия команден и личен състав на Сухопътни войски, които ден и нощ изпълняват своите задължения на високо ниво както в страната, така и в мисиите в чужбина”, каза в приветствието си началникът на отбраната.

Той подчерта, че високите оценки за професионализъм и умения за работа в екип, които българските военнослужещи, участващи в международни операции, получават, са признание и повод за гордост.Министър Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов наградиха военнослужещи и цивилни служители по повод празника.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега