Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Световен ден на мигриращите птици

Световен ден на мигриращите птици

От 2006 г. насам всеки втори уикенда на месец май световната общност отбелязва един уикенд, посветен на опазването на мигриращите птици и техните местообитания. Различни акции, фестивали, наблюдения на птици и др. събития привличат хората по целия свят за отпразнуването на дните на мигриращите птици.

От 2006 г. насам всеки втори уикенда на месец май световнатаобщност отбелязва един уикенд, посветен на опазването на мигриращите птици итехните местообитания. Различни акции, фестивали, наблюдения на птици и др.събития привличат хората по целия свят за отпразнуването на дните намигриращите птици.

Тази година 10 и 11 май са посветени на мигриращите птици.Прелетните птици се свързват с всички краища на света повреме на техните миграции. Световният ден на мигриращите птици е глобалносъбитие, чрез което се надяват да се обединят организации, правителства иотдадени хора, за да се защитят мигриращите птици за бъдещите поколения.

Световният ден за мигриращите птици работи като мрежа, която да повишиобществената информираност за мигриращите птици и тяхното значение, а също исвързва групи от хора да споделят, празнуват и да се учат един от друг.Атанасовското езеро е най-важното място за птиците,използващи миграционния път Виа Понтика.

Тук се събират пътищата на прелетнитептици и ежегодно преминават 40 000 грабливи птици от 30 вида и 180 000водолюбиви птици от 5 вида. Най-многобройни са осоядите и малките кресливиорли, както и белите щъркели и розовите пеликани. Всяка есен на Точката(специално място за наблюдение на миграция в северната част на Атанасовскоезеро) се събират стотици любители на птиците, за да наблюдават чудото намиграцията.

Важно е езерото да бъде опазено в сегашното си състояние ида не се допусне изграждането в близост на съоръжения, вятърни перки и другизаплахи, които да застрашат многобройните птици, които преминават по небеснатамагистрала всяка година по два пъти - на пролет към местата за размножаване инаесен към местата за зимуване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега