Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Светът отбелязва "Часът на Земята" /Видео/

Светът отбелязва "Часът на Земята" /Видео/

В контекста на пандемията и наложените противоепидемични мерки тази година над 7000 града от 180 държави ще посрещнат празника на природата с редица дигитални събития.

Светът отбелязва днес Часът на Земята. По традиция всяка последна мартенска събота точно в 20:30 ч. милиони хора от всички континенти ще загасят осветлението в домовете си за един час, ставайки част от най-разпознаваемата природозащитна инициатива на планетата. В контекста на пандемията и наложените противоепидемични мерки тази година над 7000 града от 180 държави ще посрещнат празника на природата с редица дигитални събития.

Фокусът на международната кампания на WWF е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68 процента от популациите на диви животни. Затова "Часът на Земята" в България обръща специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид - кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

В опит да противодейства на тази негативна тенденция, в края на 2020 г. WWF е заявила желанието и амбицията да започне дългосрочна научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората. "За огромна наша радост над 2000 българи се отзоваха на апела ни за помощ и подкрепиха създаването на Спасителен мечешки отряд от експерти, който вече е на терен и работи успешно. Сега целта ни е да продължим да надграждаме започнатото, като проучим и оценим мечешките популации в Средна Стара Планина и в Западните Родопи, както и да предпазим местните хора от нежелани срещи с тях", отбелязва Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България. Всеки, който иска, може да стане закрилник на мечка - вижте как тук.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега