Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО: Новият коронавирус може никога да не изчезне

СЗО: Новият коронавирус може никога да не изчезне

Според здравните експерти не може да се гарантира, че облекчаването на мерките няма да предизвика втора вълна от инфекции.

"Имаме нов вирус, който навлиза в човешката популация за първи път и е много трудно да се предвиди кога ще надделеем над него. Той може да се превърне в ендемичен вирус за нашите общности и никога да не изчезне". За това алармира Майкъл Райън, директор на СЗО за извънредни ситуации, цитиран от БНТ. По думите му, няма как да се гарантира, че облекчаването на мерките няма да предизвика втора вълна от инфекции.

До момента заразените с коронавируса са над 4 милиона и 200 хиляди души, а починалите - близо 300 хиляди. Повече от половината от човечеството е поставено под някаква форма на блокада от началото на кризата с коронавируса. Привикването към живот с риск от нов тип зараза оказва все по-силен натиск върху човешката психика. За това предупреди генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

"След десетилетия на пренебрегване и липса на инвестиции в опазването на психичното здраве, пандемията от COVID-19 сега нанася по-тежък удар върху психиката на семействата и общностите", подчерта Гутериш.

Привикването към новата нормалност е продължителен процес с променливи правила, обобщават здравните експерти. От СЗО напомнят, че ХИВ-вирусът не е изчезнал, но човечеството продължава да живее с него.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега