Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО: Половината от децата по света са жертва на някакъв вид насилие

СЗО: Половината от децата по света са жертва на някакъв вид насилие

Само през 2017 година 40 000 деца са станали жертва на убийство.

Половината от децата по света са жертва на някакъв вид насилие - физическо, психическо или сексуално. Ежегодно около 1 млрд. лица под 18-годишна възраст страдат от форма на агресия срещу тях. Това показва нов доклад на Световната здравна организация, УНИЦЕФ и ЮНЕСКО.

"Няма извинение, което да оправдае насилието над деца. А ние разполагаме с инструментариум, чрез който да предотвратим това. Призоваваме страните да въведат такива мерки. Грижата за здравето и добруването на децата е от централно значение за нашето всеобщо здраве и благоденствие не само днес, но и в бъдеще", коментира генералният директор на СЗО - д-р Тедрос Габрейсиус.

Според статистиката в доклада, почти всички страни (88%) имат добро законодателство за защита на децата. В едва 47% от тях обаче това законодателство се прилага стриктно. В резултат данните сочат, че само през 2017 година 40 000 деца са станали жертва на убийство.

В светлината на пандемията от Covid-19 и противоепидемичните мерки, които затвориха училищата в много страни по света, защитата на децата е от още по-голямо значение, изтъква д-р Габрейсиус. Много от жертвите се оказаха затворени със своите насилници, без възможността да намерят безопасност и сигурност в училище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега