Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО: Не препоръчваме да се изисква документ за ваксинация при пътуване

СЗО: Не препоръчваме да се изисква документ за ваксинация при пътуване

Организацията се позова на "ключови неизвестни" относно ефективността на ваксините за намаляване на предаването на вируса и ограничения достъп до тях.

"Към настоящия момент да не се въвежда изискване на доказателства за ваксинация или имунитет при международни пътувания като условие за влизане (в съответната държава), защото все още има ключови неизвестни относно ефективността на ваксинацията и заради ограничената достъпност на ваксините". За това призова Комисията на Световната здравна организация (СЗО) за извънредните ситуации, предава NOVA.

В изявлението се подчертава, че "доказателството за ваксинация не трябва да освобождава международните пътници от спазването на други мерки за ограничаване на риска при пътуване". Експертите приканват държавите да наблюдават варианти на вируса като тези във Великобритания и Република Южна Африка, за да оценят ефективността на ваксините, лекарствата и диагностичните тестове. Те призовават и за трансфер на технологии към страни с малки и средни доходи на населението, но с капацитет за ускоряване на световното производство на ваксини срещу COVID-19.

Светът е в надпревара с коронавируса, който се опитва да мутира, и новите му варианти се нуждаят от спешно и задълбочено проучване, каза на виртуална пресконференция Дидие Усен. По думите му пътуванията по въздух, суша и море трябва да бъдат по-добре организирани.

Генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус констатира, че светът не е съумял да прекъсне веригата на разпространение на коронавируса на ниво общност и домакинство и че това е поставило под голям натиск болниците и здравните работници. Той изрази желание до 100 дни ваксинацията да започне във всички държави по света.

Базираната в Женева организация прогнозира, че доставката на ваксини за най-бедните страни по линия на инициативата КОВАКС ще започне през първото тримесечие на тази година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега