Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Танцова формация "Петлите" готви грандиозен спектакъл по повод 15 години на сцената

Танцова формация "Петлите" готви грандиозен спектакъл по повод 15 години на сцената

Знаковата годишнина ще бъде отбелязана с концерт - церемония, на която ще бъдат връчени почетните награди на групата на личности, спонсори, медии, общини и други, които са помогнали за нейното утвърждаване.

Танцова формация "Петлите" навърши 15 години в края на миналата година. Знаковата годишнина ще бъде отбелязана с концерт - церемония, на която ще бъдат връчени почетните награди на групата на личности, спонсори, медии, общини и други, които са помогнали за нейното утвърждаване. Мултимедия ще върне зрителите назад в годините, когато е създадена танцовата формация до наши дни.

Събитието ще се случи на 14 април 2022 година от 19.00 часа в обновената зала на Културен дом на Нефтохимика. Билетите вече са в продажба на касите на НХК.

Да си припомним как започна този уникален бургаски социален проект: В далечната 2006 година едно момче в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията” мечтае да бъде като другите деца - да има семейство, защита, любов и красота в живота.

Това е Георги Димитров, който оборва "Теорията за наследствеността и средата" и доказва, че желанието и силният дух те правят човек. Нужна е само цел, упоритост и много любов.

Групата набира скорост, а безкористността на нейния създател и каузата, която защитава, привличат десетки последователи, спонсори и помагачи. Георги Димитров е хореограф,продуцент и режисьор на спектаклите, изявява се като ръководител и на танцови групи от бургаските училища и региона. За Танцова формация "Петлите" няма далечни и непреодолими хоризонти - децата стъпват на всички големи сцени в страната, включително "Армеец" и зала 1 на НДК.

Танцовата формация има 10 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов.

„Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За 15 години от създаването си са направили над 350 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца и социално слаби. Рождения си ден традиционно отбелязват с нов проект. Тази година това е поредният спектакъл, който ще видим през пролетта в НХК.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега