Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Танцуващи роботи в първия за Бургас Фестивал на науката

Танцуващи роботи в първия за Бургас Фестивал на науката

На 26-27 септември за първи път в Бургас ще се проведе Фестивал на науката. Той се организира по проект „Науката в Югоизточна Европа“ – SEE SCIENCE. Един от многото специални гости на фестивала е проф. Константинос Димопулос, който ще представи своите танцуващи роботи.

На 26-27 септември за първи път в Бургас ще се проведе фестивал на науката. Той се организира по проект „Науката в Югоизточна Европа“ – SEE SCIENCE. Един от многото специални гости на фестивала е проф. Константинос Димопулос, който ще представи своите танцуващи роботи.

Проф. Димопулос е преподавател в солунския Сити Колидж и координатор на Научния център с музей на технологиите в същия гръцки град. Проектът му „Танцувай с роботите“ е свързан с изследване и програмиране на движения, които се провокират от движенията на „партньора-танцьор“ посредством сензори.

Мотото "Море от наука" вдъхновява всички участници да демонстрират забавни и интерактивни научни експерименти в този уникален двудневен фестивал. Във форума, организиран от Община Бургас, ще се включат представители от научни центрове в Австрия, Унгария, Словакия, Гърция, Румъния и Италия. 

В рамките на фестивала ще бъдат показани и най-добрите научни проекти и опити от проведения конкурс „Море от наука“. В него се включиха  индивидуални участници и повече от 12 училищни отбора от Бургас. Заповядайте на 26-27 септември в Културен Център “Морско казино” и шатрите около него, за да се потопим заедно в морето от наука!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега