Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази вечер небето над Несебър ще засияе в цветовете на родния трибагреник

Тази вечер небето над Несебър ще засияе в цветовете на родния трибагреник

Честването на бележитата дата 3 март в Несебър започна с тържествено издигане на националния флаг под звуците на химна на републиката.

И Несебър отбеляза 143 години от Освобождението на България от османско робство. Честването на бележитата дата 3 март започна с тържествено издигане на националния флаг под звуците на химна на републиката. Пламенно слово за значението на свободата и подвига на героите произнесе Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър-Световно наследство“. Обръщение отправи и кметът на Несебър Николай Димитров. 

„Този празник е  повод за гордост, че сме граждани на една свободна  държава, възродила се след векове на забвение на картата на Европа. Прекланяйки се пред подвига, силата, духа и борбеността на нашите предшественици, прекланяйки се пред единението им в името на свободата на родината, ние, днешните поколения, трябва да продължим да бъдем единни, да съхраним силата, вярата и духа, завещани от дедите ни, и да ги предадем на децата си, за да можем заедно, обединени и сплотени, да преминем през всички предизвикателства на времето", подчерта кметът. 

В празничната програма, провела се на площад „Жулиета Шишманова“, участие взеха актьорът от общинския театър Марин Господинов, ХГП „Блян“ към НЧ „Яна Лъскова – 1905“, възпитаници на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър.

Малко по-късно днес ще се състои уникално шоу с дронове. В чест на деня, поставил началото на новата българска държава през 1878 г., небето над Несебър тържествено ще засияе в цветовете на родния трибагреник. Светлините на шоуто ще заблестят над портите на Стария Несебър в 20:30 часа. Всички граждани и гости на Община Несебър могат да наблюдават светлинното шоу в зоната на провлака, откъдето ще имат най-добра гледка. Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването на Р. България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега