Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Телефонен измамник остава зад решетките

Телефонен измамник остава зад решетките

Окръжен съд Бургас потвърди ареста на участник в телефонна измамаОкръжен съд Бургас потвърди наложената на Стоян Стоянов мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по обвинение в това, че на 24.04.2015 г. за времето от 15 ч. до 16 ч. в гр. Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага – да се сдобие с парични средства, възбудил и поддържал заблуждение у възрастен бургазлия, че внукът му е в интензивното отделение на болница и следва да му бъде поставена скъпо струваща ваксина на стойност 12 000 лв., като част от сумата следва да заплати пострадалият. С това му била причинена вреда в размер на 3 900 лв.

Окръжен съд Бургас потвърдиналожената на Стоян Стоянов мярка за неотклонение задържане под стража. Той еразследван по обвинение в това, че на 24.04.2015 г. за времето от 15 ч. до16 ч. в гр. Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага – да се сдобие спарични средства, възбудил и поддържал заблуждение у възрастен бургазлия, чевнукът му е в интензивното отделение на болница и следва да му бъде поставенаскъпо струваща ваксина на стойност 12 000 лв., като част от сумата следва дазаплати пострадалият. С това му била причинена вреда в размер на 3 900 лв.

На27.04.2015 г. Районен съд Бургас е взел спрямо Стоянов мярка за неотклонениезадържане под стража. Първата инстанция е преценила, че има безспорни данни кактой умишлено е подпомогнал извършителите на измамата да осъществятпрестъплението като е взел паричната сума и я отнесъл на посоченото му място.            

Окръженсъд Бургас като се запозна с мотивите на обжалвания съдебен акт, спредставените от досъдебното производство доказателства и със становищата настраните, намери, че е налице обосновано предположение за авторство на Стояновна деянието, за което е привлечен да отговаря. То е умишлено престъпление,което се наказва с лишаване от свобода. Въззивният съд споделя изводите напървата инстанция, че вмененото на Стоянов деяние е с висока общественаопасност, както и той представлява лице с висока обществена опасност.

Съдътобърна внимание, че по-малко от два месеца след изтърпяване на наказание за тежкоумишлено престъпление против собствеността, той е участвал в извършване надруго престъпление срещу собствеността – измама. Тези обстоятелства мотивиратсъда да приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши новопрестъпление или да се укрие, ако му бъде наложена по-лека мярка занеотклонение.  Определениетона Окръжен съд Бургас е окончателно. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега