Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тематичните уикенди - акцент в календара на Бургас и през тази година

Тематичните уикенди - акцент в календара на Бургас и през тази година

Тематичните уикенди остават акцент в календара на Бургас и през тази година. "Амбицията ни е тази година да започнем през март/април и да продължим през октомври. Вслушахме се в съветите на бизнеса и затова част от уикендите ще бъдат разгърнати в седмици", коментира кметът Димитър Николов при представянето на бюджета.

Тематичните уикенди остават акцент в календара на Бургас и през тази година. "Амбицията ни е тази година да започнем през март/април и да продължим през октомври. Вслушахме се в съветите на бизнеса и затова част от уикендите ще бъдат разгърнати в седмици", коментира кметът Димитър Николов при представянето на бюджета. 

Едно от най-успешните ни събития - Spice Music Festival - ще има място в календара на Общината и това лято. Подготвя се и  второ издание на един чисто бургаски продукт с принос в създаването на нова вълна посетители в града ни - Teen boom festival. Продължава се с Дни на куклите и Ерата на  Водолея, които са част от традицията. 

Нови заглавия ще има и при тематичните уикенди/седмици, наред с познатите, посветени на сладоледа, на рибата и виното, на джаза и на рока. Старт ще бъде даден още през пролетта с Отворен уикенд на книгата, посветен на сградата на новата библиотека. 

Спортът ще бъде силно застъпен  - освен седмица на Екстрийм активностите, ще има Сърф уикенд. "Ще продължим да подкрепяме спортните клубове, а в календара за година са включени престижни състезания: Световно първенство по свободно гмуркане - юни; Европейско първенство по борба U-15 за момичета и момчета - май; Световно първенство по Джу-Джицу - май; Европейска купа плажен тенис - юни; Международен турнир по борба "Петко Сираков-Иван Илиев" - март; Международен турнир по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова" -  май; Международна колоездачна обиколка на България -  юли; Общински международен турнир по плуване Гран При (Олимпийска квалификация) - май", допълни Николов.

Предвидените събития са в зависимост от епидемичната обстановка. Вижте какво още е включено в общинския календар със събития за тази година: 

- Конкурса "Бургас и морето" и Цветното изложение "Флора". Ще бъде направено допитване до бургазлии в каква посока да се развие песенният конкурс. 

- Създаване на условия за изява на независимия сектор в условия на Ковид е наш основен приоритет. Средствата в две пера, свързани с този сектор, не са намалени, въпреки трудностите - финансовата помощ за издаване на книги на бургаски автори и за съфинансиране на малки културни проекти. 

- Остров Св. Анастасия и  Етно-рибарския комплекс "Ченгене скеле" ще са основни туристически атракции. Очаква се да има нови туристически маршрути.В тази връзка са предвидени и средства за продължаване на разкопките на "Акве Калиде", за издирване на подводни обекти в заливите Ченгене скеле и Форос, като целта е да се локализират корабокрушения  и да се направят евентуални разкопки на корабите. 

- През лятото ще гостува елитната изложба "Среброто на траките" - съвместна организация на Регионален исторически музей  и НАИМ-БАН. Насищаме обновените пространства с качествени събития - затова запазват, макар и с намален бюджет, утвърдените кинофестивали: София филм фест, Международния  фестивал на историческото документално кино, Бургаският международен филмов фест. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега