Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Терорът в Израел: Ужасяващи разкази на хора, чиито близки са отвлечени от "Хамас"

Терорът в Израел: Ужасяващи разкази на хора, чиито близки са отвлечени от "Хамас"

Сред отвлечените и превърнати в заложници са възрастни хора, деца и жени.

Конфликтът между Израел и Хамас взе стотици жертви. Сред отвлечените и превърнати в заложници са възрастни хора, деца и жени.

Последният телефонен разговор на Йони Ашер със съпругата му Дорон е бил ужасяващ. Преди да прекъсне разговора, тя му казала, че в къщата на майка ѝ има въоръжени мъже на "Хамас". Следващият път, когато ги видял жена си и дъщерите си, било във видеоклип, разпространен в социалните медии, на който се виждало как ги държат в плен и ги водят в Ивицата Газа.

"Не е лесно да знаеш, че двете ти момиченца и жена ти, цялото ти семейство, най-ценното, което имаш, е в плен", заяви Йони.

Ашер и дъщеричките му, на две и пет години, заедно с десетки други израелски цивилни и войници, бяха взети в плен, когато въоръжените сили на Хамас предприеха изненадваща атака срещу Израел в събота.

Ноа Аргамани, млада изразелка, беше заловена заедно с приятеля си. Двойката е била на танцово парти на открито в близост до израелския кибуц Рейм. Приятелите и семейството й я разпознават във видео, разпространено в социалните мрежи. На видеото се вижда как тя е отведена от мъже на мотоциклет, докато крещи и протяга ръце към приятеля си.

"През целия си живот, откакто се е родила, съм правил всичко възможно, за да я защитя, да я прегърна, да я подкрепя и обичам", споделя Ноа.

Стотици израелци се струпаха в централния полицейски участък с надеждата да получат информация за съдбата на близките си, загинали след масовото проникване на теористите. Броят на безследно изчезналите не само не беше известен, но се смяташе, че много от тях, включително малки деца, са били отведени в Газа, а други са се укривали в обсадените си домове."Не мисля, че някой някога е изпитвал такъв ужас и такава безпомощност, когато те отвеждат от приятеля ти, от близките ти на някакво неизвестно място с терористи. Не мога да си представя какво преживява тя в момента, пътувайки с тези терористи в Газа, чакайки някой да изпрати помощ", обясни Амир.

В отговор на най-кървавото нападение на Хамас от десетилетия насам, Израел нанесе удари по Газа, като атакува жилищни блокове, тунели, джамия и домове на служители на Хамас.

Нападението в събота от страна палестинската паравоенна организация - Хамас, заплашва с разрастването на нова голяма война в Близкия изток.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега