Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ендокринолози ще преглеждат безплатно диабетици

Бургаски ендокринолози ще преглеждат безплатно диабетици

Безплатните консултации ще се проведат след предварително записване на тел. 0879 357 660. Записванията се осъществяват всеки делничен ден от 16 до 18 ч.

Отделението по ендокринология в УМБАЛ Бургас отваря вратите си за безплатни консултации. Инициативата на медиците е посветена на Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември. През октомври и ноември ще бъдат консултирани безплатно диабетици, които желаят да се срещнат със специалист-ендокринолог, за да обсъдят своето състояние, диета, лечение. 

В отделението се извършва най-съвременна диагностика и лечение на захарен диабет, както и цялостна грижа за проследяване на пациентите. Провеждат се обучения за правилно хранене и двигателна активност, както и контрол на кръвната захар в домашни условия. "На отворените врати каним всички диабетици, които имат лош контрол на кръвната захар, нуждаят се от допълнителни консултации относно храненето и проследяването, както и тези, които желаят да получат второ мнение или просто да поговорят с лекар-специалист", посочи д-р Стефка Стефанова, специалист-ендокринолог и началник на отделението. Консултациите ще бъдат извършвани от нея и колегите й - д-р Надя Делииванова, специалист-ендокринолог и д-р Диляна Иванова.

От тази година Здравната каса финансира поставянето на постоянни сензори за проследяване нивата на кръвната захар при диабетици. Вече не е необходимо това да става чрез убождания, които често са досадни и травмиращи за пациентите. Сензорите доскоро бяха одобрени по каса само за деца, но вече е възможно да се поставят и на възрастни. По време на отворените врати ще се обсъди тази възможност за нуждаещите се диабетици. 

Безплатните консултации ще се проведат след предварително записване на тел. 0879 357 660. Записванията се осъществяват всеки делничен ден от 16 до 18 ч. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега