Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Търговските връзки между България и Армения трябва да се подобрят

Тишев: Търговските връзки между България и Армения трябва да се подобрят

Народният представител водеше българската парламентарна делегация в арменската страна.

"Необходимо е увеличаване на стокооборота между България иАрмения, който в момента е едва 26млн. долара, както и подобряване на търговските връзки". Тази позиция изразипри визитата си в Ереван председателят на парламентарната група за приятелствомежду България и Армения Николай Тишев.

Народният представител от ПГ на "БСП заБългария" водеше българската парламентарна делегация в арменската страна. Той проведесреща със зам.-председателя на местното Народно събрание Микаел Мелкумян. В нея участваха и ръководителят наместната Група за приятелство Армения – България Джема Багдасарян и посланикътни в Ереван Мария Павлова.

По време на срещата в Арменския парламент бяха обсъдени и теми катоконфликта в Нагорни карабах, както и отношенията между двете страни. Тишев и колегите му обсъдиха и съвместните годишни срещи нагрупите за приятелство между двете страни и онлайн консултациите за обмен наопит.

Събеседниците придадоха значение на по-нататъшното разширяване и развитиена сътрудничеството между България и Армения в политическата, икономическата,културната, образователната и други сфери.

Микаел  Мелкумян отсвоя страна благодари на българските представители за това, че Народнотосъбрание на РБ през 2015 г. признава масовото изтребление на арменците през1915 г. в Османската империя.Николай Тишев бе поканен и на премиерата на българскаизложба в Ереван, дело на силистренския художник Беди Бедросян (1912-1989). 

Откриването на експозицията се състоя вНационалната художествена галерия на Армения. Събитието бе под патронажа наНегово Светейшество Католикосът на всички арменци Карекин II. Той получиспециален подарък от Тишев - Почетния знак на Народното събрание на РБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега