Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тихомир Янакиев: Трябва да има промени, така не може да се продължава

Тихомир Янакиев: Трябва да има промени, така не може да се продължава

Той определи резултатите на партията на изборите в неделя като катастрофални и заяви, че в БСП има достатъчно млади хора, на които трябва да се даде шанс

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев съобщи в понеделник, че е депозирал оставката си като зам. председател на Областен съвет БСП Бургас, както и като негов член. Той определи резултатите на партията на изборите в неделя като катастрофални и заяви, че в БСП има достатъчно млади хора, на които трябва да се даде шанс. „Не искам оставката на никого, това е мой личен пример. За мен това е правилното решение. Уведомил съм писмено и устно областния председател Стойко Танков. Трябва да има промени, така не може да се продължава“, коментира Янакиев пред PoligrafF.net. 

„Резултатите са такива, защото от години целенасочено се работи по един и същи начин. И от години се вижда, че няма резултат, като последните три избора за Народни представители го доказаха. На всеки един от изборите ние губихме хора. Ако преди години имахме проблясъци, то сега тотално се сринахме. Явно хората търсят нещо по-различно“.

Янакиев  е категоричен, че в партията трябва да настъпят промени. „Има млади хора в БСП, на които може да се даде шанс. Трябва организационно партията да се укрепи“. Даде и личен пример как преди години той е бил пратен на обучение в Германия, където е провел управленска подготовка.  

„Трябва повече да се работи на терен и да се защитават правата на хората. Партията трябва да се върне към своя системен облик. Загубихме своя облик и хората загубиха доверие в нас. Когато твърдиш, че си ляв, твоята идея и насоченост трябва да е изцяло в защита на правата на работническата класа и на социално слабите. За мен проблемите в БСП не са от сега, те се трупат от 15-тина години и повече. Сега просто ескалират. Затова аз, като, според мен човек с морал и достойнство, поемам отговорност. Имах предчувствие за по-малък срив, но сривът надхвърли моите очаквания“. 

Янакиев изрази надежди, че този път ще бъде съставено правителство. Категоричен е, че лидерите на партиите в парламента трябва да покажат диалогичност и да изразят готовност за подкрепа без да влизат в никакви задкулисни договорки. „ Дано новите политици оправдаят очакванията на протестния вот. Батакът в България е прекалено голям и не може да бъде разчистен за една нощ“, добави кметът на Созопол. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега