Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тихомир Янакиев: Здравеопазването винаги е било тема с приоритет за мен и екипа ми

Тихомир Янакиев: Здравеопазването винаги е било тема с приоритет за мен и екипа ми

"В програмата си за следващия мандат съм заложил осигуряване на подкрепа за общопрактикуващи лекари под формата на жилище, кабинети и оборудване, както и ремонти на здравните служби и медицинските кабинети в населените места, в училищата и детските градини"

Темата Здравеопазване винаги е била сред приоритетите на мен и моя екип през мандата ми на управление. През годините винаги сме работили в посока да могат жителите и туристите да получават качествени здравни грижи. Това написа в профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на Созопол Тихомир Янакиев.

„През м. февруари 2023 г. внесох докладна записка в Общински съвет и след взетото Решение бе проведен публично оповестен конкурс за учредяване на право на строеж на общински Медицински център. На 3 май т.г. Община Созопол подписа договор с класирания на първо място - „Медицински център д-р Маджуров" за учредяване възмездно право на строеж на медицински център за нуждите на населението, в имот на новоизградената улица "Цар Симеон Велики" в кв. Месари. Обектът е включен в „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти– Общинска собственост за 2023" и към момента текат строителните дейности по изграждане.

Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с прилежащ паркинг и ще помещава кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други кабинети, зала за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа. Предвижда се центърът да бъде окончателно открит през 2025 г.

В програмата си за следващия мандат съм заложил осигуряване на подкрепа за общопрактикуващи лекари под формата на жилище, кабинети и оборудване, както и ремонти на здравните служби и медицинските кабинети в населените места, в училищата и детските градини. Планираме и създаване на консултативни медико-социални звена за профилактична дейност, които ще извършват и по-високо квалифицирани медицински грижи по диагностика и проследяване“.

PR публикация*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега