Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Токът, парното и топлата вода поскъпват от днес

Токът, парното и топлата вода поскъпват от днес

От регулатора вече предупредиха, че скокът ще е по-голям от предварителните изчисления

Токът за бита, парното, топлата вода и газът поскъпват от днес, съобщи БНР.Точните увеличения на цените ще станат ясни по-късно през деня след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. От регулатора вече предупредиха, че скокът ще е по-голям от предварителните изчисления, които предвиждаха поскъпване на топлоенергията средно с 10 процента, на тока - с 3 на сто и на газа - с 4 процента.

Още миналата седмица председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов предупреди, че предстои значително поскъпване на парното и топлата вода от юли. Той обясни, че цените на топлоенергията зависят от тези на природния газ, който от началото на годината е поскъпнал със 70 на сто на европейските борси, на петрола, който е скочил с 50  процента на световните пазари и на въглеродните емисии, чиито цени също са се увеличили съществено:

„Предстои приемането на решения, които предвиждат сериозно увеличение на цените, което в никакъв случай КЕВР не желае, но ние сме принудени по причина, че ценообразуващите елементи сме длъжни да ги отразим“. Така най-голям скок на цените ще има при парното и топлата вода и той ще е по-голям от предвижданите средно за страната 10 процента.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега