Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търговци отчитат ръст в цените на автомобилите втора ръка

Търговци отчитат ръст в цените на автомобилите втора ръка

Феноменът се дължи на факта, че на пазара в момента нови коли няма.

Наред с редица стоки и услуги, увеличение в цените има и на автомобилите втора ръка. Причината обаче не е някакъв картел сред търговците, а фактът, че производството на новите коли се бави изключително много, което прави старите коли по-ценни и по-дълго използвани. В Дупница се случва наглед невъзможното. Колите втора ръка постепенно свършват.

"В един магазин като се продадат повечето от колите, се изпразва, и не може да ги замениме с други. Ако примерно ти всеки ден продаваш по една кола, то рано или късно тия коли изчезват. Това е все едно като се свърши хляба в магазина, аз да отида и да купя мухлясал хляб, само и само да продавам хляб, ама той е мухлясал хляб, мухлясалия не се търси, така е и при колите", заяви собственикът на автокъща Георги Грозданов.

Феноменът се дължи на факта, че на пазара в момента нови коли няма, съобщава Nova. Това кара собствениците на по-старите автомобили в Западна Европа да не бързат да се разделят с сегашните си колил, защото няма какво ново да си купят. И затова до България автомобили втора ръка почти не стигат.

"В Италия в момента оказионите са празни. Няма коли, хората не си оставят колите да се продават, защото не могат да си купят нови. Затова е така. Всичко идва от новите коли – липсват на пазара – бавят се, малко повече отколкото трябва – с месеци, с години даже някъде", посочва Грозданов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега