Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търговците на "Краснодар" настояват за видеонаблюдение, охрана и паркоместа

Търговците на "Краснодар" настояват за видеонаблюдение, охрана и паркоместа

Местните продавачи се жалват от лоши условия за работа. Освен това зачестили и кражбите.

Наемателите на търговски обекти на територията на пазар "Краснодар" в Бургас се оплакват от влошаващи се условия на труд и липса на охрана. Местните търговци са входирали искане до Общински съвет, в което настояват местната власт да подобри условията им за работа. В документа те посочват, че са изрядни платци и настояват наемодателят им също да е изряден.

"На чешмата на пазара ежедневно се събират групи от малцинствата и бездомници, които използват същата не съобразно предназначението й. Ставали сме многократно свидетели на пиянски сборища и скандали. Същите безразборно използват и ел. контактите, монтирани за наше ползване. От няколко месеца кражбите на пазара се увеличиха. Почти всеки ден колегите се оплакват от липси на стоката си", изтъкват търговците. Те настояват Общината да постави камери за видеонаблюдение, каквито има в други точки на града, както и да бъде организирана дневна охрана. Проблемите на продавачите обаче не се изчерпват с реда. Оказва се, че въпреки ремонтите преди няколко години, пазарът не е защитен от стихиите. Много често върху сергиите капела вода от конденз, а при дъжд на места директно течало.

"Принудени сме да работим при крайно неблагоприятни условия, за да опазваме стоката си. Плащаме наем, за да може да използваме по предназначение търговските обекти, но бихме желали насреща да получаваме адекватна услуга. Освен опазването на стоката, за нас е важно да опазваме и здравето си. Налага се да правим подобрения, които не считаме, че подхождат на облика на пазара", обясняват търговците от Краснодар. По думите им, нерядко срещана гледка били и гризачите, с които нямало как да се преборят, ако територията се миела само с вода.

Сред проблемите, на които продавачите търсят решение, е и този с паркирането. Комплекс "Възраждане", където е разположен "Краснодар", отдавна е известен с трудно паркиране. За търговците това също е проблем, особено при зареждане на обектите със стока. Поради тази причина те настояват местната власт да им осигури необходимите условия.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега