Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трима напуснаха "Атака"

Трима напуснаха "Атака"

Трима депутати от „Атака“ обявиха, че напускат парламентарната група на Волен Сидеров. Това стана по време на спонтанен брифинг в НС. Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев заявиха, че се разграничават от действията на партията от последните седмици, които били недопустими за една цивилизована страна.

Трима депутати от „Атака“ обявиха, че напускат парламентарната група на Волен Сидеров. Това стана  по време на спонтанен брифинг в НС. Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев заявиха, че се разграничават от действията на партията от последните седмици, които били недопустими за една цивилизована страна. Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. 

"Не емоцията, чашата преля", обясни Валентин Николов. Той заяви, че са недопустими акциите на „Атака", на които обществото стана свидетел на Великден, случая с Атонския манастир, станалото в Батак и скандала с посланика на САЩ. „За нас това са недопустими действия, има си цивилизовани начини, така че да не се правят такива екстремистки действия”, аргументира решението си депутатът. Според Николов „черешката на тортата" били кървавите сблъсъци пред софийската джамия "Баня Баши".  

„Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, коментира Кирил Гумнеров. Според него радикализацията на "Атака" е опит партията да си върне рейтинга, но по думите му това води до укрепване на позициите на ДПС. На въпроса какво цели Сидеров с акциите си, Кирил Гумнеров заяви, че в партията подобни акции никога не се обсъждат. 

По думите му целите на тези акции са връщане на рейтинга, който имала партия "Атака". "Това е грешният път за връщана на рейтинга, защото радикализирането не води до връщане на рейтинга. Нещо повече, действията на "Атака" през последните седмици укрепват категорично действията на ДПС и на Ахмед Доган, който в момент, когато ДПС бе на път чрез Касим Дал да бъде разцепено, тези акции успяват да накарат мюсюлманите, да се обединят около сега действащото ръководство на ДПС", коментира Гумнеров.  

Огнян Пейчев обясни своето решение да напусне партията с думите „не мога да понеса да бъде взривен етническият мир в страната”. „Съученик съм с Волен Сидеров от първи клас, но явно не съм го познавал достатъчно”, добави той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега