Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тръмп предизвика нова вълна от критики - препоръча инжекции с дезинфектант срещу коронавируса

Тръмп предизвика нова вълна от критики - препоръча инжекции с дезинфектант срещу коронавируса

Лекарската гилдия реагира моментално, като апелира държавният глава да остави медицинските въпроси на професионалистите. Специалисти по целия свят подчертаха, че подобна практика е не само неефективна, но може да бъде и крайно опасна за живота и здравето на хората.

Американският президент Доналд Тръмп отново предизвика остри реакции с изявление, в което предложи пациенти с коронавирус да се лекуват с инжектиране на дезинфектант и UV облъчване. Лекарската гилдия реагира моментално, като апелира държавният глава да остави медицинските въпроси на професионалистите. Специалисти по целия свят подчертаха, че подобна практика е не само неефективна, но може да бъде и крайно опасна за живота и здравето на хората.

Изявлението на Тръмп бе част от един от редовните брифинги в Белия дом. Президентът се обърна пред медиите и телевизионните зрители към медицински експерти от кризисния щаб, като попита дали, след като хлорните и спиртните дезинфектанти убивали вируса за минута, не могат тези вещества да се инжектират в белия дроб на болните от коронавирус.

Още по време на пресконференцията от екипа на президента намекнаха, че тези вещества са за дезинфекциране на повърхности. Паралелно с това обаче медици по целия свят нападнаха Тръмп с обвинения, че поставя в риск болни от коронавирус и здрави лица, разпространявайки фалшиви новини.

Припомняме Ви, че още в началото на пандемията от СЗО подчертаха, че дезинфектантите на хлорна и спиртна основа не могат да се използват върху тялото, нито да се поглъщат. Ако вирусът вече е в тялото Ви, алкохолните и хлорните спрейове няма как да го унищожат. Нещо повече, те могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Тези разтвори спомагат за съкращаване живота на коронавируса извън човешкия организъм и предотвратяване на непряк трансфер на заразата чрез докосване на повърхности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Madre Mia
    24 апр 2020 10:39

    Този е много зле, как го търпят американците не е истина

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега