Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тръмп реши: САЩ спира финансирането на СЗО

Тръмп реши: САЩ спира финансирането на СЗО

Според изявлението на Тръмп, средствата, които възлизат на около 450 млн. долара годишно, ще бъдат пренасочени към други организации в сферата на глобалното здравеопазване.

Американският президент Доналд Тръмп окончателно реши да оттегли финансирането на Световната здравна организация. След като неколкократно държавният глава на северноамериканската страна заплаши да спре парите към организацията, която според него била "тотално под контрола на Китай", се очаква това да стане факт.

Както вече сме Ви информирали, бизнесменът е убеден, че от Китай са укрили информация, забавили са реакцията си, с което са допринесли за пандемичното разпространение на Covid-19. За това Тръмп вини и Световната здравна организация, която според него е изцяло контролирана от азиатската държава, "въпреки че САЩ плаща много повече" за финансиране на дейностите й. За момента от СЗО отказват коментар.

Според изявлението на Тръмп, средствата, които възлизат на около 450 млн. долара годишно, ще бъдат пренасочени към други организации в сферата на глобалното здравеопазване.

САЩ е най-засегнатата от пандемията от новия коронавирус страна в света с над 1.74 млн. потвърдени случаи и над 102 хил. жертви.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега