Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турция може да развали договорките с ЕС, ако визите не паднат

Турция може да развали договорките с ЕС, ако визите не паднат

Турция може да развали договорките с ЕС, ако визите за Шенгенското пространство не паднат. Това коментираха както президента Реджеп Ердоган, така и турският министър по въпросите, свързани с Евросъюза - Волкан Бозкир. Според споразумението, Турция се задължава да връща мигрантите, прекосяващи Егейско море към Гърция, срещу изискването ЕС да приема част от потока. В същото време, южната ни съседка поиска и сваляне на шенгенските визи за гражданите си.

Турция може да развали договорките с ЕС, ако визите за Шенгенското пространство не паднат. Това коментираха както президента Реджеп Ердоган, така и турският министър по въпросите, свързани с Евросъюза - Волкан Бозкир. Според споразумението, Турция се задължава да връща мигрантите, прекосяващи Егейско море към Гърция, срещу изискването ЕС да приема част от потока. В същото време, южната ни съседка поиска и сваляне на шенгенските визи за гражданите си.

Турция покри всичките 72 критерия, обявени от ЕС за изискване за свалянето на визите. Сега, обаче, от Съюза поискаха реформа на Антитерористичния закон, което според Ердоган и Бозкир няма да се случи. "Приемането на промени в този закон е напълно невъзможно. Той в действителност е на европейско ниво и отговаря на стандартите на съюза", коментира Бозкир, цитиран от "Hurriyet".

"Европейският парламент ще разисква приемането на безвизовото пътуване на турските граждани в Европа. Ако взетото решение е грешно, ние ще пуснем мигрантите", коментира и Бурхан Кузу в социалните мрежи, пише "Daily Sabah". Припомняме Ви, че още през февруари Ердоган предупреди Съюза, че бежанците може отново да наводнят шенгенската зона, ако търпението на Турция се изчерпи.

Турция, от една страна, твърди, че законът й не само отговаря на европейските стандарти, но е и гаранция за безопасност за една от най-атакуваните от терористите страни. Липсата на консенсус почти изключва възможността споразумението за отваряне на Шенген за турците да стане факт до юли, както бе договорено в началото.

Според турската власт, този закон не присъства в договорката за ограничаване на мигрантския поток срещу сваляне на визите и Европа няма право да променя изискванията си в последния момент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега