Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Туристическият бранш със сигнал за нередности при издаване на визи

Туристическият бранш със сигнал за нередности при издаване на визи

От туристическия сектор се оплакаха, че въпросната услуга струва 100 евро, което значително оскъпява услугата и създава проблеми за гостите от Беларус.

Представителите на туристическия бранш поискаха от Константин Бачийски, член на парламентарната антикорупционна комисия, да провери кой, кога, защо и по какви критерии е делегирал издаването на визи за туристите от Беларус на една единствена фирма, която не може да бъде заобиколена при подаване на документи. От туристическия сектор се оплакаха, че въпросната услуга струва 100 евро, което значително оскъпява услугата и създава проблеми за гостите от Беларус.

Подобен проблем се оказа, че съществува и в други страни. Заети в сферата на туризма определиха наличието на посреднически фирми като „паразитни структури“. От своя страна Константин Бачийски поиска конкретна информация по казуса и се ангажира максимално бързо след получаването и да придвижи проверка и да предложи решение.

Той сподели с участниците в срещата в Бургас, посветена на предстоящи промени в сферата на турзима, че до момента са получени множество сигнали за потенциални корупционни практики в Бургаска област, по които вече се работи ефективно. Когато бизнесът работи честно, почтено и си плаща данъците, трябва да му бъде осигурено спокойствие за работа и за развитие – коментира Бачийски.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега