Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турнир по подводен риболов ще се проведе в акваторията на Бургаския залив

Турнир по подводен риболов ще се проведе в акваторията на Бургаския залив

Най-добрите състезатели по спортен подводен риболов у нас ще спорят за купа "Генчо Павлов". Индивидуалният турнир, който е кръг от надпреварата за купа "България 2015", ще се проведе на 27 юни (събота) в акваторията на Бургаския залив от нос Форос до нос Биволите, като се включва и остров Св. Анастасия.

Най-добрите състезатели по спортен подводен риболов у нас ще спорят за купа "Генчо Павлов". Индивидуалният турнир, който е кръг от надпреварата за купа "България 2015", ще се проведе на 27 юни (събота) в акваторията на Бургаския залив от нос Форос до нос Биволите, като се включва и остров Св. Анастасия. 

Надпреварата ще продължи 5 часа. Състезатели под  16 години не се допускат. Тези до 18 години се допускат след представяне на писмено съгласие, подписано от родителите и заверено нотариално. Състезателите трябва да представят документ за периодичен годишен медицински преглед и разчетена електрокардиограма с дата след 10.06.2015г. 

Състезателите трябва да се явят на 27.06.2015г./събота/ в 09.00 часа на Морска гара и да носят със себе си лична карта, медицинските си документи, членска карта и платен лиценз към БФПС.  Валидността на уловените риби ще се констатира от главния съдия Димитър Попов. Делегиран комисар ще бъде Злати Коларов. Състезанието по спортен подводен риболов за купа "Генчо Павлов" ще се проведе според действащата наредба за турнирите, валидни за купа "България". 

Състезателите ще бъдат подсигурени с общи лодки за движение и почивка, лекарски екип с линейка и леководолаз. Качването за старта в осигурителните лодки е по свободен избор. Уловът се носи на кукан, който задължително се закача на буя.

Решение за точния час на започване се взема съобразно метеорологичните и организационни условия от упълномощените представители на организатора. Точната акватория ще бъде обявена от Главния съдия в деня на състезанието, като може да бъде дадена една или повече зони. Участниците се задължават да ползват нож с калъф, колан с тока за бързо освобождаване и индивидуален буй по изискванията на CMAS, завързан за колана на състезателя.

Ако неблагоприятни природни условия принудят Главния съдия да прекрати състезанието, то ще се счита за валидно и ще се извърши класиране, ако е продължило най-малко 3 часа и 20 минути.

Задължителни за всички състезатели са следните условия, утвърдени от БФПС:

- валидни са екземпляри от  300 и повече грама;

- всяка представена риба под 225 грама отнема 300 наказателни точки на участника;

- забранен е уловът на плоскодънни, есетрови, акули и змиорки;

- ограничен е уловът на определени риби, както следва: морски врани (10 броя), спаридови (5 броя), минокоп (1 брой), морска лястовица (1 брой).

Състезанието ще се проведе под егидата на Община Бургас. Организатор е клуб по подводен риболов "Нафтекс". Турнирът е част от програмата "Бургас - Европейски град на спорта 2015". 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега