Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турски консорциум и немска компания изпълниха български обичай на летището

Турски консорциум и немска компания изпълниха български обичай на летището

Над 8 хиляди кубически метра бетон са наляти до момента и повече от 300 колони са издигнати при строителството на новия пътнически терминал на летище Бургас.

Над 8 хиляди кубически метра бетон са наляти до момента и повече от 300 колони са издигнати при строителството на новия пътнически терминал на летище Бургас. В изграждането на терминала в Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще инвестира общо над 70 милиона лева.

Спазвайки българската народна традиция, днес консорциум ТИЕ – ИЧТАШ – изпълнител на строителството на новите пътнически терминали в Бургас и Варна, отбеляза знаковия момент за строителството на една сграда  – полагането на покривната конструкция на новия терминал на летище Бургас. Строителите изпълниха обичая - за наричане за здраве и благоденствие с викане на благопожелания от майстора, качен на най-високата част на покрива.

Както повелява традицията, Главният изпълнителен директор на компанията – инвеститор „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД г-н Дирк Шусдзиара, дари главния майстор Ърфан Кадиш, с бяла риза и заедно с директора на холдинг ИЧТАШ за България -  г-н Ердинч Улусой, издигнаха на покрива знамето на летище Бургас.

"С това тържество искаме да съживим една стара българска традиция, свързана със строителството", посочи директорът на ИЧТАШ Холдинг – България. “Колкото са в Южна България розите, толкова самолети да посреща новото летище“, добави в традиционното народно пожелание майстор Кадиш.

Този проект е много важен етап от все по-добрите отношения между България и Турция, посочи Генералният консул на Турция и изрази увереност, че Бургас ще придобие навреме един много важен обект какъвто представлява новият пътнически терминал на летището. Новият пътнически терминал на летище Бургас, чието строителство се изпълнява в момента ще разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и просторни открити пространства.

Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще доведе до увеличаване на бързината на обслужване. Проектният капацитет на новия терминал в Бургас е 2 700 000 пътници. 31 ще бъдат гишетата за регистрация на пътници в Бургас. Общата площ, на която се простира терминалът е 21 000 кв.м. Сградата е проектирана така, че да може да се използва в зависимост от пътникопотка във всеки един момент, а при необходимост капацитетът да бъде допълнително увеличен като разширение към вече съществуващата архитектурна част.

Проектът, дело на известни световни проектанти и дизайнери, цели запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа. Планирано е през летен сезон `2013 летище Бургас да посреща своите гости в новата си сграда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега