Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УАСГ с готовност за разкриването на филиал в Бургас

УАСГ с готовност за разкриването на филиал в Бургас

Община Бургас ще предостави възможност за преддипломни стажове на студентите по архитектура, както и ще си съдейства с УАСГ по отношение на експертни консултации за бъдещи проекти и за опазване на културното наследство в града.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и деканите на факултети възможностите, които Бургас предоставя за разкриването на филиал в града. 

Той запозна преподавателите с базите за бъдещо обучение на студенти, както и с проекта за студентски кампус, чието строителство ще стартира тази година. 

Община Бургас ще предостави възможност за преддипломни стажове на студентите по архитектура, както и ще си съдейства с УАСГ по отношение на експертни консултации за бъдещи проекти и за опазване на културното наследство в града. 

Доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова заяви готовността на висшето учебно заведение за партньорство чрез изнесени обучения, стажове и практики на студенти в морския град. Във връзка с бъдещото разкриване на филиал на УАСГ, Община Бургас ще направи предварително проучване сред браншовите организации и младите хора какви специалности да бъдат разкрити.

От висшето учебно заведение ще изпратят своите изисквания за помещенията, необходими за бъдещия студентски кампус, за да могат да бъдат максимално полезни за студентите и преподавателите от университета съобразно спецификата на различните специалности.   

Университетските преподаватели споделиха, че за пръв път във висшето учебно заведение идва кмет на община, който да представи възможностите на града си. На срещата бяха обсъдени и възможностите за привличане на студенти с чуждоезикова форма на обучение в Бургас. 

Ректорът на УАСГ заяви готовността на ръководството да стартира дейности за обучение в Бургас и впоследствие за разкриването на филиал в града. Предложението за него ще бъде внесено скоро на академичен съвет на висшето учебно заведение. Амбицията е още през следващата учебна година Бургас да посрещне първите студенти във филиала на УАСГ в морски град. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега