Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Убийството на младежа в с. Катуница заради обида на етническа основа

Убийството на младежа в с. Катуница заради обида на етническа основа

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница.

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница, съобщи Dnes.bg. Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”. В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон.

Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият. Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче. В този момент Ангел разхожда кучето си.

Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. От силно притеснение 16-годишно момче със сърдечно-съдови проблеми, участник в размириците, припада. Детето е откарано в болница "Свети Георги" в Пловдив за преливане на кръв, но по-късно умира.

Днес шествие от над 2000 души тръгна  към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Местните започнаха да събират подписка с настояване фамилията на Цар Киро да се изсели. Много от протестиращите разказват, че лично са били тормозени, включително и малки деца, които разказали, че неговите внуци ги тормозят в училище. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега