Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици на проф. Минчев ще свирят във Флората днес

Ученици на проф. Минчев ще свирят във Флората днес

Домакин на вълнуващия концерт ще бъде зала 2 на културния център. Началото е от 19 часа, като входът е свободен за всички любители на красивата музика.

Ученици на проф. Минчо Минчев ще свирят в експоцентър “Флора” днес. В концерта ще се включат възпитаниците на световноизвестния български цигулар от майсторския му клас от Приморско 2016 г. Домакин на вълнуващия концерт ще бъде зала 2 на културния център. Началото е от 19 часа, като входът е свободен за всички любители на красивата музика.

Проф. Минчев е носител на редица награди, сред които и първата статуетка “Емил Чакъров” от Бургаските музикални празници. Той е първият български цигулар - награждаван на почти всички международни конкурси; концертирал във всички континенти, без Антарктида; свирещ на оригинална цигулка “Страдивариус”, излязла от ръцете на италианския майстор през 1716 г.

Музикантът е бил солист на световноизвестни оркестри като: Лондонската кралска филхармония, Амстердамския симфоничен оркестър, Санктппетербургската филхармония, Дрезденската филхармония, Женевския радиоцентър, Букурещката филхармония, Атинската филхармония, Истанбулската филхармония, Анкарската филхармония. Сред световноизвестните диригенти, с които е партнирал, са сър Невил Маринър, сър Александър Гибсън, Джон Елиът Гардинър, Ленърд Слаткин и др. 

Освен изумителен музикант, Минчо Минчев е достоен педагог. От най-дребния детайл в пиесата до паралелите със световни културни явления - всичко това успява да улови и предаде на своите ученици. Това е причината да възпитава музиканти с широк кръгозор и с отношение към културните процеси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега