Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от 6 бургаски училища се включиха в Европейската нощ на учените в Бургас

Ученици от 6 бургаски училища се включиха в Европейската нощ на учените в Бургас

Ежегодната инициатива има за цел да доближи изследователите до широката общественост и да привлече младите хора към науката.

Ученици от 6 бургаски училища се включиха в Европейската нощ на учените в Бургас. Събитието бе открито от проф. д-р Сотир Сотиров, зам.-ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", който за поредна година е негов организатор в рамките на националния проект КТРИО. Ежегодната инициатива има за цел да доближи изследователите до широката общественост и да привлече младите хора към науката.


Снимка: Община Бургас

Учениците бяха разпределени в два потока – "Природни науки" и "Информационни технологии". Те посетиха и се забавляваха в новите лаборатории на Неорганичния корпус и в Центъра за върхови постижения по ИКТ на Университета.

Младежки международен център - Бургас и Научен център ПланетУм направиха атрактивна демонстрация "Непознатият планктон" и приложна наука, съвместно с представители от катедра "Природни науки - Химия, Биология, Екология".

В Център за върхови постижения по проект УНИТе бяха представени две лекции, свързани с киберсигурността и поведението на младите хора в онлайн пространството и социалните мрежи. Отговори на въпросите как да разпознаем фалшивите новини и да се предпазим от кражба на дигитална самоличност донесоха на участниците интересни награди в специално организираната викторина.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега