Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учениците от 5 до 11 клас се връщат присъствено в училище от днес

Учениците от 5 до 11 клас се връщат присъствено в училище от днес

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда.

От днес се възстановяват присъствените занимания в училищата за ученици от 5 до 11 клас. В училищата ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище. След приключване на тази процедура се уведомява регионалното управление на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение.

Остава възможността със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се обучават в електронна среда и след 31 май т.г. Срокът за преминаване към обучение от разстояние ще се съобразява с епидемичната обстановка в училището. Тъй като присъственото обучение е изключително важно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците, желателно е по възможност дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега