Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученичка от Бургас спечели състезание по френски и стана първа в света

Ученичка от Бургас спечели състезание по френски и стана първа в света

Като награда ще им възможност да посети Сената на Франция

Единайсетокласничката Василена Димитрова от Бургас спечели престижно състезание по френски език и стана първа в света, съобщи БНТ. Василена Димитрова е възпитаничка на Гимназията за романски езици в Бургас. Харесва френския език и го изучава усилено. Включва се в международния конкурс "Златно перо", за да сравни знанията си с ученици от цял свят.

"В него има въпроси по цивилизация, граматика, за да може да уточнят дали имаме разбиране към френския език. В последната, втората част, която беше, е задача за писане. Тази година темата беше "Un moment de bonheur". Това означава един момент на щастие. Винаги ми е било малко трудно да намеря вдъхновение за писане, просто гледам да е граматично вярно, но този път беше малко по-различно, тъй като аз написах това за човек, който е много близък до мен", разказа ученичката.

Василена се е състезавала с още хиляди ученици от цял свят. От тях са избрани 100 лауреати, а бургаската ученичка е първа сред най-добрите."Не можах да го повярвам отначало. Видях имейла, бях на телефона си и просто подскочих, просто не очаквах наистина", допълни тя.На състезанието през 2018 г. също ученичка от бургаската френска гимназия става първа в света.

"И сме много развълнувани, защото това първо място е второ поред завоювано от нашата гимназия, от ученичка в нашата гимназия. Това първо място за нас е много добър атестат за работата на учениците в нашата гимназия, за преподавателите в гимназията, които отделят време и за участието на ученици в конкурси. А фактът, че е световен конкурс, ни дава още повече увереност, че нашите деца могат да се сравняват със свои съученици от цял свят", коментира директорът на гимназията Радостина Георгиева.

Въпреки че Василена е 11-и клас, вече е решила с какво да се занимава, след като завърши средното си образование."Бих искала да уча биомедицински науки в Холандия, но ако това не се получи, може би медицина в България", каза тя. А защо не нещо във Франция? "Ами мислих си го наистина, но не съм напълно сигурна. Мислех, че ще бъде добра възможност за мен да опозная други държави", допълни Василена. Като награда за първото си място бургаската ученичка ще им възможност да посети Сената на Франция, където ще държи реч. Най-голямата ѝ мечта е именно да посети Париж.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега