Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учените с три сценария за Covid-19, очаква се пандемията да продължи до 2 години

Учените с три сценария за Covid-19, очаква се пандемията да продължи до 2 години

Това коментира секретарят на Националния оперативен щаб на последния редовен брифинг на структурата тази сутрин. По думите му, учените в Европа и по света били обединени около идеята, че обществата и страните трябва да се адаптират и да предприемат мерки, които да бъдат в баланс с възстановяването на икономическия и обществения живот.

Международната научна общественост изведе три основни сценария за развитието на пандемията от коронавирус. Това коментира секретарят на Националния оперативен щаб на последния редовен брифинг на структурата тази сутрин.

- Първият предполага серия от повтарящи се малки вълни, които ще се проявяват и през лятото, последователно през период от две години, с тенденция за намаляване през 2021 година.

- Вторият предвижда по-голяма вълна през есента и зимата на 2020 година, което е типично за сезонните респираторни заболявания, и последващи една или повече по-малки вълни през 2021 година.

- Сценарий три предполага т.нар. "бавно изгаряне" на причинителя, при което има текущо предаване, възникване на отделни случаи, но без ясно изразен вълнов модел.

"Независимо от това кой сценарий ще се осъществи, очакванията са, че между 18 и 24 месеца да се отчита значителна активност на коронавируса. Тези изводи навеждат, че обществата и страните трябва да се адаптират и да предприемат мерки, които да бъдат в баланс с възстановяването на икономическия и обществения живот. В тази връзка, както по света, така и у нас, се тръгва по стъпките на поетапното облекчение на противоепидемичните мерки. В следващите дни ще се анализира кои от мерките какъв ефект имат, за да се установи кои трябва да останат и кои да бъдат отменени", допълни доц. Димов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега