Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Училището в село Росен с одобрен проект „Взаимност“

Училището в село Росен с одобрен проект „Взаимност“

Проектът включва комплекс от педагогически, дидактически и социални мерки за създаване на образователна среда за ранен и равен достъп до качествено образование на деца/ученици от малцинствата за преодоляване на образователни, социално-икономически и културни бариери.

ОбУ „Христо Ботев“ – с. Росен е одобрено в Конкурсна процедура 33.22-2023, Приоритет 3: "Реализиране на мерки за ранен и равен достъп до предучилищно и училищно образование на децата и учениците от етническите малцинства чрез осъществяване на процес на десегрегация и/или прилагане на мерки за преодоляване на демографски, социално‐икономически и културни бариери“.

Проектът носи името “Взаимност” и ще се изпълнява в рамките на 11 месеца като целевите групи обхващат 73 ученици от ПГ до 10 клас, 19 учители, 6 непедагогически персонал и 10 родители. 

Проектът включва комплекс от педагогически, дидактически и социални мерки за създаване на образователна среда за ранен и равен достъп до качествено образование на деца/ученици от малцинствата за преодоляване на образователни, социално-икономически и културни бариери. 

„В ОбУ “Христо Ботев” се обучават деца/ученици от ПГ до 10 кл., от български, ромски и руски етнос. Имаме професионална паралелка, направление "Туризъм", професия "Камериер". Усилията ни са към разрешаване на проблемите със ниските образователни резултати, безпричинни отсъствия и липса на мотивация за продължаващо образование“, коментира директорът Станка Коева.

Целта е създаване благоприятни условия за съвместна образователна среда, чрез иновативни дейности като: обучителна лятна академия; психологическа подкрепа за ученици и родители; овластяване на ученици, като членове на ученически съвет; подкрепа за продължаващо образование чрез професионално ориентиране и мобилности в други училища. Друга цел е постигане на устойчив процес на образователна интеграция на деца, ученици и етнокултурните общности, чрез ефективно взаимодействие на училището със семейството. 

„Все още е предизвикателство за педагозите работата с деца от етно-малцинствата, които често са обект на предубеждения, породени от различната културна идентичност и социален статус, а проектът ще осигури квалификация на учители и родители за работа в мултикултурна образователна среда. Училището, като посредник – медиатор, целенасочено предлага възможности за преодоляване на противоречията“, допълва директор Коева.

Стойността на проекта е 8 627,00 лева и се финансира от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега