Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Удължиха грипната епидемия в Бургаско, учениците обаче се връщат в класните стаи

Удължиха грипната епидемия в Бургаско, учениците обаче се връщат в класните стаи

Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания взе решение обявената тази седмица грипна епидемия да продължи до края на януари. Грипната ваканция за учениците обаче приключва и в понеделник отново трябва да се върнат в класните стаи.

Регионалният щаб за борба с грипа и остритереспираторни заболявания взе решение обявената тази седмица грипна епидемия дапродължи до края на януари. Грипната ваканция за учениците обаче приключва и впонеделник отново трябва да се върнат в класните стаи.  Отменя се ваканцията и за учениците в Поморие и Камено, остава самотази в Карнобат, където учениците ще почиват и в понеделник.

Решението за отмяна на ваканцията се дължи на факта, че се наблюдава изместване на възрастовоте граници на заболелите, обясни началникът на РЗИ - Бургас - Георги Паздеров.

"За тази седмица,до четвъртък броят на случаите е 355, т.е. има леко повишение назаболеваемостта, но тази седмица заболеваемостта нарасна в диапазона30-60 години и нагоре. 90% от случаите са от грип А", обясни Паздеров.

"Ние сме първатаобщина, която обяви грипна епидемия. Оттук нататък трудно може да се прогнозиракак ще се развие ситуацията, можем само да се надяваме да няма втори пик. Съветвамегражданите да наблегнат напревантивните мерки. Този грип преминава сравнителнолеко, макар и с някои усложнения, но засега няма смъртен случай, слава Богу", коментира зам.-кметът Лорис Мануелян.

По думите на шефа на РИОВ - иолета Илиева броят на отсъстващите ученици във функциониращите училища е относително малък - между 9 и 20% за дните, в които втези общини, където имаше грипна ваканция, занятията бяха преустановени.Тя опроверга появилата се в медиите информация за починало от усложнения дете в "Меден рудник". Такава информация до тях не била достигнала.

Кризисният щабпродължава да следи ситуацията и да докладва на областния управител. Впонеделник ще има по-ясна картина, след обработката на данните за седмицата.Остават в сила всички противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболеваемостта,като прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяванена свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всичкипрофилактични прегледи и имунизации.

Детските градини продължават да работят с режим на „засилен филтър”, катоще бъде ограничен достъпа на родители и външни лица. Осигурени са санитарни маски за служителите в администрациите, които иматпряк контакт с граждани.От Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболяванияапелират към гражданите да избягват посещаване на събития от масов характер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега