Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Украйна отхвърли искането на Русия защитниците на Мариупол да се предадат

Украйна отхвърли искането на Русия защитниците на Мариупол да се предадат

В обсадения пристанищен град 400 хиляди цивилни са с отрязани комуникации, водоподаване, електричество и газ.

Силен обстрел е имало късно снощи по жилищен и търговски район в северозападната част на Киев. Загинал е най-малко един човек, съобщава кметът Виталий Кличко. Засегнати са и жилищни сгради в района. 


Междувременно губернаторът на Сумска област Дмитро Живицки съобщи за изтичане на амоняк от химически завод край източния украински град Суми. Служби за борба с извънредните ситуации работят в завода като също така се призовават жителите на града да дишат през марля и да потърсят убежище в мазета или в ниските етажи на сградите.

Същевременно Русия призова украинските сили в обсадения град Мариупол да се предадат и да сложат оръжие. Руското министерство на отбраната заяви, че от 10 до 12 ч. московско време днес ще бъдат отворени хуманитарни коридори на изток и на запад от Мариупол, като предложи на украинските сили да напуснат града. Украйна отхвърли призива на Русия военните ѝ в Мариупол да се предадат и на свой ред призова Москва да отвори хуманитарни коридори. В обсадения пристанищен град 400 хиляди цивилни са с отрязани комуникации, водоподаване, електричество и газ. 

Във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че израелският премиер Нафтали Бенет се опитва да намери начин за провеждане на преговори с Русия и подчерта, че Киев му е признателен за това. Възможно е преговорите между Русия и Украйна да се провеждат в Ерусалим, добави Зеленски. "Това е добро място за постигане на мир. Ако това е възможно", подчерта украинският президент. 

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 25-го дня війни.

«Вже 25-та доба, як російські військові шукають і ніяк не можуть знайти придуманих ними ж «нацистів», від яких вони хотіли нібито захищати наших людей. Як вони шукають і не можуть знайти українців, які зустріли б їх із квітами. А головне – російські військові ніяк не знаходять дорогу додому. А тому наші військові допомагають їм з дорогою на суд Божий». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 25-го дня війни.

Публикувахте от Офіс Президента України в Неделя, 20 март 2022 г.

На този фон се очаква делегации на Украйна и Русия да се срещнат днес за нов кръг преговори. Русия иска Украйна да стане неутрална страна и да се демилитаризира, както и да признае сепаратистките райони в източната си част за независими държави. Киев показва готовност за компромис по искането за неутралитет, но настоява за категорични гаранции от Запада за сигурността си. Украинските власти обаче не са склонни да отстъпят по въпроса за териториалната цялост на страната, отбелязва ДПА.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега