Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уникалeн проект донесе почетен диплом "АрхиМаг" на бургаски архитект

Уникалeн проект донесе почетен диплом "АрхиМаг" на бургаски архитект

Проектът „Inside out“ на арх. Свилен Бонев му донесе почетен диплом „АрхиМаг“ от тазгодишните награди на Бургаското архитектурно пространство „Архимория 2013“. Отличието, в категория „Жилищни сгради“, бе връчено на бургаския архитект лично от председателя на САБ-Бургас арх. Владимир Милков.

Проектът„Inside out“ на арх. Свилен Бонев му донесе почетен диплом „АрхиМаг“ оттазгодишните награди на Бургаското архитектурно пространство „Архимория 2013“.Отличието, в категория „Жилищни сгради“, бе връчено на бургаския архитект личноот председателя на САБ-Бургас арх. Владимир Милков. Пред репортер на „PoligrafF“ арх. Бонев разказа подробности за сградата, проектантската работа иградоустройственото развитие на родния си град.

За Архимория и  „Inside out“

ВАрхимория 2013 ние от "Invictus Architects" представихме два наши проекта. Единият емногофамилна жилищна сграда с обслужващ партер на ул. „Гладстон“, а другия ееднофамилна жилищна сграда, проектирана за региона. 

Вторият проект пресъздаваедин модернистичен поглед върху архитектурата, следвайки принципите нафилисофията фън шуй. Главна цел в разработката на архитектурния и интериоренпроект е създаването на чувство за хармония, удобство и стимулирането наположителна енергия. Търсен ефект при проектирането на  „Inside out“ е обединението на отделните пространства и естественото преминаване отинтериор в екстериор. 

По този начин се създава усещане за единство съсзаобикалящата сградата среда, т.е. усещане за уют извън интериора, като оттукидва и името на проекта „Inside Out“. Това е една наша интерпретация нахармония и домашен уют.

Работатапо този проект отне 2 месеца, като този период включва и интериорното решение насградата. В отделните фази на проектиране, избор на ориентация и подходи проектае изготвен спрямо конкретните обитатели и техните техните индивидуалности. Очаквасе сградата да е завършена в края на 2014 година.

Последните три големипроекта

Изготвямеразличен вид проекти- обществени и жилищни сгради, търговски центрове, развлекателнии спортни комплекси, както и градоустройствени решения. Последните ни трипо-големи реализирани проекта са жилищен комплекс в гр. Свети Влас, спортенкомплекс в Парк Езеро, гр. Бургас, който в момента се изпълнява и трябва дабъде завършен до пролетта на 2014 г. Проектът включва игрища за минифутбол иволейбол, както и обслужваща сграда. Третият по-съществен проект е ваканционенжилищен комплекс в местност Буджака, община Созопол.

За градоустройственоторазвитие на Бургас

Бургас,откакто е управляван от настоящия кмет Димитър Николов, се развива изцяло вположителна насока, визирам някои от знаковите проекти като „Ларгото“ и пл. „Тройката“…За съжаление на места из града има немалки архитектурни и градоустройствени „гафове“.Катоцяло в Бургас се случват хубави неща – построи се Морска гара, в близко бъдеще районътоколо Пристанището ще се развива с бързи темпове.

Според мен Бургас има нуждаот повече зелени площи, както и от поддържането на съществуващите такива,намиращи се в комплексите на града. Освен Морската градина, ние нямаме друго съществено зелено пространство.Градът има нужда от атракции, от формирането на зона за развлечение изабавление, от голяма спортна и концертна зала. 

Ако на пл. „Тройката“ всепак има мол

Положителнотов случая е че все пак нещо ще запълни „дупката“ в центъра на града. Без да съмзапознат в детайли с конкретното планово решение, смятам, че подобни големитърговски центрове  следва да бъдатситуирани в периферията на града, както сочат редица световни практики.Бургазлиятаима особено отношение към централната част и е хубаво преди изграждането наподобен тип обект да се обърне повече внимание на мнението на бургаскатаобщественост.

Панелните сгради в града

Мисля,че повечето от тях представляват голям естетически проблем за града, и незащото са проектирани зле, а защото е допуснато едно безразборно остъкляване,саниране и какво ли още не. Положението би се променило със засилен контрол отстрана на съответните институции… би следвало всяка една сграда да има единнофасадно решение.

За "Invictus Architects"

Фирматае създадена в началото на 90-те години. Екипът на архитектурно студио"Invictus Аrchitects"извършва проучване и проектиране на жилищни и офис сгради, хотели,градоустройствени решения и интериорен дизайн.

Архитектурностудио "Invictus Architects"предлага пълно комплексно проектиране - проекти по всички.Архитектитена "Invictus" притежават творчески подход, основан на архитектектуренстил, който се отличава с неомодернистични линии, изчистени прости форми и играна обеми, форми и светлини. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега