Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда за смърт на пътя

Условна присъда за смърт на пътя

Наказание 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд Бургас на Георги Влахов. Той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

Наказание 8 месеца условно лишаване отсвобода с 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд Бургас на Георги Влахов.Той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1година.            

Съдътпризна Влахов за виновен в това, че на 15.08.2013 г, на ПП-1-9, км.213.0, напътна отсечка гр. Поморие - гр. Ахелой, при управление на автобус „Мерцедес”,нарушил правилата за движение на чл.20, ал.1 от Закона за движение по пътищата ипо непредпазливост  причинил смъртта на младеж,като след деянието направил всичко, зависещо от него за оказване помощ напострадалия – престъпление по чл. 343а, а.1 б. „б“ от НК, като го оправда по първоначалнопредявеното му по-тежко обвинение за деяние по чл. 343, ал. 1, б. „в“ НК.           

Окръженсъд Бургас разгледа делото и определи наказанието на подсъдимия по реда насъкратеното съдебно следствие, след като той призна фактите, посочени вобвинителния акт. По молба на родителите на пострадалия, съдът ги конституиракато частни обвинители в процеса.           

Представителятна Окръжна прокуратура – Бургас пледира Влахов да бъде признат за виновен поповдигнатото му обвинение. Прокурорът поиска при определяне на наказанието муда бъде отчетено наличието на съпричиняване от страда на пострадалия – движелсе е след употреба на алкохол в забранен за велосипеди участък.            

Повереникътна родителите на велосипедиста оспори наличието на тези смекчаващиотговорността на подсъдимия обстоятелства. Той смята, че подсъдимият е отклонилразследването в погрешна посока. Пълномощникът подкрепи държавното обвинениеотносно размера на предложеното наказание.           

Защитникътна Влахов пледира, че прокуратурата неправилно е предявила по-тежко обвинениена подзащитния му. Според адвоката се установявало наличие на съпричиняване, назабрана за движение на велосипедисти, както и че пострадалият се е движел всредата на лентата за движение.

Подсъдимиятпомоли съда да обърне внимание, че е направил всичко възможно да помогне напострадалия след инцидента. Влахов изрази съжаление и разкаяние за случилото сеи обясни, че през целия си живот работи като шофьор на автобус.            

Пресцентърътуточнява, че според посоченото в обвинителния акт в деня на произшествието подсъдимияте превозвал туристи от летище Бургас към курорта Слънчев бряг. Припреминаването му по пътя между гр. Поморие и гр. Ахелой, попътно на автобуса седвижел велосипедист, въпреки поставения пътен знак „В9“, забраняващ движениетона велосипеди. Около 22,30 ч. автобусът настигнал велосипедиста като се движелс 90 км в час. Водачът го забелязал твърде късно, завил наляво и предприелаварийно спиране.

Поради високата скорост при удара тялото на пострадалия се повдигналои главата му достигнала предното панорамно стъкло на автобуса. След това тялотои велосипедът паднали в дясно от пътя. Пристигналия медицински екип установил,че той е в кома. Пострадалият починал в линейката на път за болницата отполучените черепно-мозъчна и гръбначна травми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега